×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-05-05
Siguldā svinīgās noskaņās aizvadīti Baltā galdauta svētki

4. maijā, atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienu, Siguldā jau trešo gadu tika aizvadīti Baltā galdauta svētki, kuru laikā mazi un lieli novadnieki varēja kopā baudīt līdzi paņemtās uzkodas, spēlēt lielās koka spēles un izaicināt sevi aizraujošā viktorīnā par Siguldu. Skaistajā pasākumā par muzikālo noformējumu rūpējās „Sunny Groove Dixie” un „Jakob Noiman Festival Band”. Tāpat svētku vakarā varēja izbaudīt pūtēju orķestra „Sudrabskaņa” defilē programmu un izdejoties īstā zaļumballē kopā ar Siguldas Absolventu orķestri.

Jau otro gadu Baltā galdauta svētku ietvaros norisinājās arī Siguldas „Brīvības svētku kūku” konkurss, kurā ar savu meistardarbu – pašrocīgi izceptu svētku kūku vai torti piedalījās drosmīgākie novada kūku cepēji, kuru ceptās kūkas bija iespēja degustēt arī apmeklētājiem. Profesionālas žūrijas vērtējumā par uzvarētāju konkursā tika atzīta Leldes Gailes ceptā kūka „Skrējiens pavasarī”. Līdz ar uzvaru konkursā kūka kļuvusi par Siguldas gada kūku un būs baudāma gadu mijas pasākumā 31. decembrī.

Savukārt 2. vietu „Brīvības svētku kūku” konkursā ieguva Māras Linkas kūka „Mammas noslēpums”, bet 3. vietā – Amanda Freiberga ar kūku „Sarkankrūtīte”. Pateicības rakstus saņēma Jeļena Miķelsone ar kūku „Vizbulīte” un kūkas „Vasaras pieskāriens” autore Dita Karlsone.

Baltā galdauta svētku svinēšanas tradīcija tika aizsākta vairākiem simtiem siguldiešu tiekoties Baltā galdauta svētkos, atklājot Siguldas Sporta centru 2017. gadā, bet pērn – klājot baltus galdautus Maija parkā.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi