×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-05-07
Zemes īpašniekus aicina iznīcināt latvāni

Lai mazinātu Sosnovska latvāņa izplatību, Siguldas novada pašvaldība aicina zemes īpašniekus vai tiesiskos valdītājus, kuru teritorija invadēta ar latvāni, veikt latvāņa ierobežošanas pasākumus.

Pēc Valsts augu aizsardzības dienesta datiem, Siguldas novadā ar latvāni invadēta 600,82 ha liela platība: Allažu pagastā 5,42 ha, Mores pagastā 53,01 ha, Siguldas pilsētā un Siguldas pagastā 542,39 ha. Šogad pašvaldība latvāņu ierobežošanas pasākumus, ja tos neveiks zemes īpašnieki, organizēs 30 īpašumos 41 ha platībā. Šādā gadījumā zemes īpašniekam būs jāapmaksā izdevumi par veiktajiem darbiem. Pašvaldība aicina zemes īpašniekus līdz 10. jūnijam iesūtīt informāciju par plānotajiem latvāņu ierobežošanas pasākumiem uz e-pasta adresi ineta.eriksone@sigulda.lv. Sods par ierobežošanas pasākumu neveikšanu fiziskām personām ir no 100 līdz 350 eiro, juridiskām personām – no 280 līdz 1400 eiro. Pašvaldība atgādina, ka zemes īpašniekiem ir tiesības pieteikties nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem 90% apmērā no nodokļa summas par zemi, kas invadēta ar latvāni, ja zemes lietošanas mērķis atbilst noteiktām kategorijām un ja zemes vienībā tiek veikti latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumi.

Plašāka informācija par latvāņu ierobežošanu pieejama šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi