×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-05-08
No 31. maija līdz 2. jūnijam svinēsim Mīlētākās pilsētas svētkus

Trīs dienas, no 31. maija līdz 2. jūnijam, Sigulda svinēs Mīlētākās pilsētas svētkus. Novadnieki un pilsētas viesi gaidīti svētku aktivitātēs, baudot aizraujošo programmu un uzgavilējot svētku gājiena dalībniekiem.

Piektdien, 31. maijā, plkst. 18.00, atklājot Mīlētākās pilsētas svētkus, Siguldas debesis iekrāsos gaisa baloni un Svētku laukumu ieskandinās dažādu mūzikas grupu koncerti. Svētku pirmā dienas vakars izskanēs ar grupas „Carnival Youth” koncertu plkst. 22.00 un gaisa balonu gaismošanos plkst. 23.00. Tāpat piektdienas pasākumu programma priecēs ar Siguldas novada uzņēmēju izstādes  „Nākotnes burziņš” atklāšanu un „Novadu garšas” aktivitātēm – umurkumuru, konkursiem, pavārzeļļu sacensībām, degustācijām un uztura speciālista meistarklasi. Savukārt Svētku laukumā būs iespēja apmeklēt īpašo svētku restorānu „Vasaras garšu dārzs”, baudot dažādu restorānu piedāvājumu nesteidzīgā atmosfērā ar gleznainu skatu uz Gaujas senieleju. Šogad svētkos iedzīvotāji un viesi varēs piedalīties un gūt balvas uzņēmēju spēlē „Lielais aplis” un „Mazais aplis”, kurā dalībnieki iepazīs Siguldas novada uzņēmumus, to produktus un pakalpojumus, veicot īpašu maršrutu pilsētā un izpildot uzņēmēju sagatavotos uzdevumus. 

Sestdien, 1. jūnijā, plkst. 10.00 siguldiešus modinās novada pūtēju orķestri un svētku īpašie viesi – instrumentālais ansamblis „Sambrassa" no Vācijas, bet Svētku laukumā turpināsies Siguldas novada uzņēmēju izstāde  „Nākotnes burziņš”, projekta „Novadu garša” aktivitātes un svētku restorāns „Vasaras garšu dārzs”. No plkst. 11.15 koncertos Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā un laukumā pie kultūras centra „Siguldas devons" savu prieku izdziedās, izdancos un mūzikas skaņās dāvās Siguldas novada amatiermākslas un radošie  kolektīvi. Īpaši svētkos izskanēs siguldiešu iemīļotā muzikāli teatrālā dziesmuspēle par Siguldu bērna acīm „Es esmu Sigulda”. 

Svētki savu kulmināciju sasniegs sestdien plkst. 19.00 ar Mīlētākās pilsētas svētku gājienu no dzelzceļa stacijas laukuma uz Svētku laukumu – gājienā apvienosies novada uzņēmēji, iestādes, biedrības, amatiermākslas kolektīvi, sabiedriskās organizācijas, mākslinieki, mūziķi, pašvaldības darbinieki un svētku viesi. Gājiena dalībnieki aicināti līdz 27. maijam nosūtīt kolektīva nosaukumu, kontaktpersonu un paredzamo gājiena dalībnieku skaitu uz e-pasta adresi dace.plesa@sigulda.lv.

Arī gājiena laikā svētku dalībniekus un viesus priecēs gaisa balonu lidojumi, savukārt pēc gājiena, plkst. 20.00, Svētku laukumā notiks Valtera Krauzes vadīts koncerts – vasarnīca „Ko mīl siguldietis” ar Dināru Rudāni, Elzu Rozentāli, Ati Ieviņu, Miku Dukuru, Dailes teātra aktieriem Gintu Grāveli un Leldi Dreimani, kā arī grupu „Lady's Sweet”. Koncertam sekos svētku balle ar Ivo Grīsniņa-Grīšļa muzikālo apvienību.
  
Svētdien, 2. jūnijā, turpinot tradīcijas, no plkst. 11.00 pils dārzā notiks Siguldas novada izglītības iestāžu kopīgi rīkotā mākslas un jaunrades darbu andele. Īpašais viesis – burvju mākslinieks Robijs Trankalis. Iegūtie līdzekļi tiks ziedoti  Allažu bērnu un ģimenes atbalsta centram spēļu laukuma izveidei. Savukārt plkst. 20.00 bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda" būs iespēja baudīt deju kolektīva „Vizbulīte” A grupas koncertu „Nošvīkst mani goda svārki, pār pagalmu pārejot”.

Ieeja visos svētku pasākumos – bez maksas.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi