×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-05-09
Šonedēļ Siguldas novadā: Maijas diena, Māmiņdienas svētki, deju kolektīva „Vizbulīte” koncerts un citi pasākumi

Šajā nedēļas nogalē novadnieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt vairākus kultūras pasākumus – Maijas dienas atceres pasākumu un Guntara un Jāņa Ruņģu koncertu Turaidas muzejrezervātā, jauniešu deju kolektīva „Vizbulīte” koncertu „Man-to-jums” kultūras centrā „Siguldas devons”. Savukārt svētdien, 12. maijā, Siguldas dzelzceļa stacijā notiks Māmiņdienas svētki; pirms tam novadnieku ģimenes aicinātas pievienoties krāšņam Māmiņdienas gājienam no Svētku laukuma līdz dzelzceļa stacijas laukumam. Tāpat Mātes dienai veltīti koncerti notiks Allažu pagasta Tautas namā, Mores pagasta Tautas namā un viesnīcā „Aparjods”.

 

Piektdien, 10. maijā

  • Plkst. 11.00 lasītveicināšanas projekta „Mūsu mazā bibliotēka” nodarbība pirmsskolas vecuma bērniem Siguldas novada bibliotēkā par Hilli Randas grāmatu „Sniegbaltais un ogļmelnais”.
  • Plkst. 12.00 bezmaksas nodarbība Spēkā zālē cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Siguldas sporta centrā.
    Pieteikšanās iepriekš, zvanot uz tālruņa numuru 26761072.
  • Plkst. 16.30 Allažu pamatskolas skolēnu koncerts „Maija ritmos – sveiciens visām mammām!” Allažu pagasta Tautas namā.
    Koncertā apmeklētājus priecēs deju kolektīvs „Avotiņi”, dziedās vokālie ansambļi, būs iespēja vērot runas mākslas pulciņa jauniestudējumu. Par tradīciju kļuvusi arī klašu kolektīvu uzstāšanās, kur katrs kolektīvs sagatavojis kādu īpašu priekšnesumu. Apmeklētājiem būs iespēja aplūkot vizuālās mākslas darbu izstrādi. Ieeja koncertā  bez maksas. Papildu informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst. 17.00 Andritas Grīnbergas grāmatas „Laika jautājums – esejas ar epifāniju garšu” atvēršanas svētki Zaļās villas kvartālā.
  • Plkst. 18.00 Maijas diena – Leģenda par Turaidas Rozi. Piemiņas brīdis, Guntara un Jāņa Ruņģu koncerts „Mīlestībā” Turaidas muzejrezervātā.
    Dalības maksa – 2,85 eiro. 10. maijā Maijām, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, visu dienu ieeja Turaidas muzejrezervātā būs bez maksas. Papildu informācija apskatāma šeit.
  • Plkst. 18.00 Mātes dienai veltīts pasākums „Es mīlu Tevi, māmulīt!” Mores pagasta Tautas namā.

Sestdien, 11. maijā

  • Plkst. 9.00 bezmaksas vispārējās fiziskās sagatavotības nodarbība jauniešiem Siguldas Sporta centrā.
  • Plkst. 15.00 jauniešu deju kolektīva „Vizbulīte” koncerts „Man-to-jums” kultūras centrā „Siguldas devons”.
    Biļetes cena – 8 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 20% atlaide, novada daudzbērnu ģimenēm – 40% atlaide.

Svētdien, 12. maijā

  • Plkst. 12.00 Mātes dienai veltīts Mākslu skolas „Baltais flīģelis” audzēkņu Zēnu koncerts viesnīcā „Aparjods”.
  • Plkst. 13.00 Māmiņdienas svētki, kas sāksies ar krāšņu Māmiņdienas gājienu no Svētku laukuma uz Sigudas dzelzceļa stacijas laukumu. Pulcēšanās gājienam no plkst. 12.30 Svētku laukumā, lai jau plkst. 13.00 pūtēju orķestra „Sudrabskaņa” pavadībā dotos uz dzelzceļa stacijas laukumu. Katru gadu gājiena dalībnieki pārsteidz ar izdomu, rotājot gan bērnu ratiņus, riteņus un citus braucamrīkus – arī šogad par iespaidīgāko noformējumu tiks pasniegtas balvas.
    Pēc gājiena dzelzceļa stacijas laukumā bērnus izklaidēs pasākuma vadītāja Jogita Pūpola-Some un cirka mākslinieki, tāpat notiks dažādas aktivitātes, meistarklases un radošās darbnīcas gan bērniem, gan māmiņām. Katra māmiņa saņems pārsteigumu no Siguldas novada uzņēmējiem. Papildu informācija šeit.

 

Izstādes

  • Izstāde „Piemineklis lauku sētai” Turaidas muzejrezervātā
  • Mākslinieces Unas Leitānes radītās ilustrācijas Lauras Vinogradovas grāmatai „Snīpulītis no Snīpuļciema” Siguldas novada bibliotēkas izstāžu telpā
  • Mākslinieka Artūra Akopjana darbu izstāde Mākslu skolas „Baltais flīģelis” izstāžu telpā
  • Cikla „Bērnu grāmatu ilustratori” izstāde „Gaismas un ēnas Alekseja Naumova ilustrācijās” Siguldas novada bibliotēkā
  • Grāmatu izstāde „Latvijas Republikas neatkarības atjaunošana” Allažu pagasta bibliotēkā
  • Tematiskā izstāde „Dāvana māmiņai” Mores pagasta bibliotēkā
  • Mātes dienai veltīta tematiskā izstāde „Ar mīlestību māmiņai” Siguldas novada bibliotēkā
  • Literatūras izstāde. „Rakstniecei Mārai Cielēnai – 65” Jūdažu bibliotēkā
  • Tematiskā izstāde „Būt kopā ar mīļajiem pie balti klāta galda” Siguldas novada bibliotēkā
  • Tematiskā izstāde „Mana visskaistākā Latvija” Siguldas novada bibliotēkā
  • Tematiskā izstāde „Pavasaris mājā un dārzā” Mores pagasta bibliotēkā
  • Izstāde „Ciešanas nesalauž, bet pārveido. Rokdarbniecei, daiļamata meistare Jettei Užānei – 95” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „No Sakstagala līdz Sanfrancisko. Rakstniekam Jānim Klīdzējam –105” Siguldas novada bibliotēkā
  • Tematiskā izstāde „Ir māte mani mācījusi ik bitei ziedos ceļu griezt, pie zemes bēdās vaigu spiest” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā
  • Tematiskā izstāde „Mans dārzs – mans prieks” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā
  • Mini studijas audzēkņu darbu izstāde „Māmiņa – feja” Mākslu skolā „Baltais flīģelis”
  • Jauniešu deju kolektīva „Vizbulīte” izstāde „Manto-Jums” kultūras centrā „Siguldas devons”

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi