×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-05-10
Aizvadīta telpu orientēšanās sacensību sērija

Šogad Siguldā turpinājās pērn uzsāktā orientēšanās sacensību sērija – telpu orientēšanās tūre, kas norisinājās piecos posmos – Siguldas Valsts ģimnāzijā, kultūras centrā „Siguldas devons”, Zinātniski Pētnieciskajā stacijā, Padomju slepenajā bunkurā Līgatnē, bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”. Sacensībās kopumā piedalījās 413 dalībnieki, kuriem telpās bija jāatrod kontrolpunkti, izmantojot īpaši sacensībām izstrādātas orientēšanās kartes.

Organizatori dalībniekiem bija sagatavojuši izaicinājumu – divas no kārtām notika tumsā īpašā atmosfērā ar speciāli piemeklētām skaņām, radot īstu klātesamības sajūtu; dalībnieki Zinātniski pētnieciskās stacijas pagrabā varēja saklausīt spokainas balsis, bet Līgatnes Slepenajā bunkurā – Leonīdu Brežņevu un padomju melodijas. Šajās kārtās dalībniekiem bija iespēja izmantot lukturīšus. Savukārt sacensību posms bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda” tika veidots kā sprinta orientēšanās un telpu-o apvienojums.

Noslēdzoties sacensību sērijai, organizatori atklāj:

  • vidēji ātrākais laiks, kurā finišēja uzvarētājs vienā distancē svārstījās no 10 līdz 20 minūtēm, bet ilgākais laiks vienā distancē vienā kārtā kādam dalībniekiem bija viena stunda un 42 minūtes;
  • Kopā veikti 1348 starti, no kuriem vairāk nekā 900 bija bērnu un jauniešu starti un vairāk nekā 400 – pieaugušo starti;
  • Vienā kārtā vidēji ikviens dalībnieks abu distanču laikā uzkāpa vismaz 20 stāvus ēkā pa optimālo maršrutu un vidēji atrada vairāk nekā 30 kontrolpunktus. Augstākais kāpums bija pēdējā kārtā, kur 2. distancē optimālais maršruts bija aptuveni 35 stāvi.

Orientēšanās sacensību mērķis ir iepazīstināt ar orientēšanās sportu, kā arī ar telpu orientēšanās disciplīnu, radīt iespēju dalībniekiem jēgpilni pavadīt laiku, kā arī veicināt bērnu un pieaugušo intelektuālo attīstību, lēmumu pieņemšanu un domāšanas ātrumu.

Telpu orientēšanās tūri organizēja biedrība „Siguldas Maratona klubs & Siguldas Takas” (orientēšanās sekcija „Siguldas Takas”). Sacensības tiek organizētas ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu. Plašāka informācija par aizvadītajām sacensībām aplūkojama šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi