×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-05-10
1.pamatskolas skolēniem 3.vieta Tiesībsarga organizētajā konkursā

Par godu Bērnu tiesību aizsardzības konvencijas ratificēšanas 30 gadu jubilejai Latvijas Republikas Tiesībsargs organizēja īpašu konkursu bērniem un jauniešiem „Esi radošs. Radi likumu!”. Konkursa mērķis bija izstrādāt Bērnu tiesību aizsardzības likumu bērniem un jauniešiem draudzīgā valodā.

Konkursā piedalījās arī Siguldas 1.pamatskolas 8.c klases skolēni un latviešu valodas skolotāja Lolita Šteinberga, radot informatīvu un interesantu stāstu bērniem par Bērnu tiesību aizsardzības likumu, likuma pantus ieintegrējot literārajā darbā „Kad skolotāja izkūpēja gaisā un mācību procesu vadīja supermeitene BēTA”.

Konkursam tika izveidota 27 lappušu bieza grāmatiņa, kas tika papildināta ar skolēnu ilustrācijām. Stāsta galvenā varone ir supermeitene BēTA (viņas vārds ir kā abreviatūra vārdam Bērnu tiesību aizsardzība), kas viesojas 3.klases sociālo zinību stundās un ved bērnus izzinošā piedzīvojumā, kura laikā bērni iepazīstas ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu. Supermeitene uzbur dažādas situācijas, kur bērni iepazīstas ar likuma pantiem noteiktā kontekstā. Literārais stāsts tika papildināts ar nelielu video filmiņu, kur BēTA atklāj Bērnu tiesību aizsardzības likuma 59.pantu.

Fragments no skolēnu sagatavotā stāta: „Supermeitene BēTA, pacēlusi rokas virs galvas,  trīs reizes saplaukšķināja plaukstas, un viņas rokās kā uz burvju mājienu uzradās milzīga grāmata. Kad BēTA to atvēra, skolēni attēlā varēja redzēt daudz dažādus kokus, sulīgām, zaļām lapām, un lekniem stumbriem. „Tā ir Brazīlija, precīzāk, Mardžo salas tropiskie lietusmeži, kam blakus tek otra garākā upe pasaulē –Amazone.” Attēls bija ļoti skaists, taču bērni klasē nez kāpēc kļuva miegaini, it kā klasē būtu aptrūcies svaigā gaisa, bērnu acu plaksti likās vērtin vērās ciet.... Bet te pēkšņi jau nākamajā mirklī, kad visi atkal acis atvēra, viņi atradās zaļajā, brīnumainajā mežā, ko BēTA vēl pirms mirkļa bija visiem rādījusi grāmatas attēlā. Gaiss bija mitrs, saules stari lauzās caur zaļajām, sulīgajām lapām, koku stumbri kā milži slējās pretī debesīm, tos bija apskāvuši dažnedažādi vīteņaugi, gaisu piepildīja dažādu putnu un dzīvnieku balsis. Augus varēja aptaustīt, pasmaržot. Tas bija brīnumaini! Bērnu pārsteigumu pārtrauca supermeitenes BēTAS balss: „Amazones lietusmeži ir mūsu planētas Zeme plaušas, pārsvarā tieši lietusmeži apgādā mūs, cilvēkus, ar tik nepieciešamo skābekli. Viss sākas ar mazu sēkliņu, tad stādiņu un tad mazu kociņu, kas, ja vien ir iespēja, iesakņojas un izaug par 30 vai vairāk metru garu koku, kļūstot par lietusmeža daļu. Tāpat kā augiem, arī bērniem ir tiesības augt un attīstīties un kādu dienu kļūt par nākotnes pasaules svarīgu daļu. Tieši to nosaka Bērnu Tiesību aizsardzības likuma 7.pants.”


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi