×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-05-17
Šonedēļ Siguldas novadā: Muzeju nakts pasākumi, jauktā kora „Spārni” koncerts un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē visā Latvijā tiks atzīmēta Muzeju nakts, kad muzejos līdzās tradicionālajām ekspozīcijām notiek dažādi pasākumi; arī Siguldas pils komplekss un Mores kauju muzejs aicina novadniekus un pilsētas viesus apmeklēt vairākas bezmaksas aktivitātes, savukārt Turaidas muzejrezervātā sestdien un svētdien būs iespēja piedalīties īpašās ekskursijās. Kultūras cienītājiem šonedēļ būs iespēja apmeklēt arī jauktā kora „Spārni” koncertu koncertzālē „Baltais flīģelis”, savukārt kultūras centrā „Siguldas devons” – Mākslu skolas „Baltais flīģelis” teātra studijas izrādi „Sprīdītis”.
 

Sestdien, 18. maijā

  • Plkst. 9.00 bezmaksas vispārējās fiziskās sagatavotības nodarbība jauniešiem Siguldas Sporta centrā.
  • Plkst. 11.00 Mārītes Akmentiņas grāmatas „Ļaut iepazīt un piedzīvot. Siguldas Valdorfbērnudārza ikdiena un svētki” atklāšana Siguldas Valdorfa bērnudārzā.
    Grāmatā apkopota Siguldas Valdorfa bērnudārza ikdiena, tradīcijas, pedagoģijas metotes un to nozīme bērnu audzināšanā.
  • Plkst. 13.00 bezmaksas peldēšanas nodarbība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Siguldas Sporta centrā.
    Pieteikšanās iepriekš, zvanot uz tālruņa numuru 26879835.
  • Plkst. 13.00 un plkst. 15.00 ekskursijas „Ko es zinu par 19. gadsimtu Vidzemē?” Turaidas muzejrezervātā.
    Atzīmējot Starptautisko Muzeju dienu, 18. maijā un 19. maijā ikviens aicināts piedalīties īpašās ekskursijās „Ko es zinu par 19. gadsimtu Vidzemē?” tikko atvērtajā ekspozīcijā „Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis”. Pulcēšanās ekskursijām – muzejrezervāta Apmeklētāju centrā. Dalība ekskursijās – bez maksas, bet ekspozīcijas „Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis” apmeklējuma biļetes cena pieaugušajiem būs 3 eiro, pensionāriem – 2 eiro, pilna laika dienas nodaļas studentiem un ārvalstu studentiem – 1,50 eiro, skolēniem – 0,50 eiro.
  • Plkst. 18.00 Muzeju nakts pasākumi Siguldas pils kompleksā un Mores kauju muzejā.
    Siguldas pils komplekss laikā no plkst. 18.00 līdz 22.00 iepazīstinās apmeklētājus ar programmu „Dzīvā vēsture” – ikviens varēs uzzināt par vācbaltiešu dzimtu – Braunu, Borhu, Kropotkinu saikni ar Siguldu, kā arī piedalīties radošajās sajūtu darbnīcās ģimenēm un bērniem. Savukārt Mores kauju muzejā notiks pasākums „Cīņā par Latvijas valsti. 1919. gads Morē”, daudzveidīgas atrakcijas un jautras stafetes, kā arī Mores pagasta Tautas nama amatierteātra uzvedums „Senie kara stāsti”. Papildu informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst. 18.00 Siguldas novada jauktā kora „Spārni” koncerts koncertzālē „Baltais flīģelis”.

Svētdien, 19. maijā

  • Plkst. 11.00 Ozona čempionāts orientēšanās stafetē Egļupē.
    Sacensības reizē būs arī Latvijas stafešu kausa 2. posms. Spēcīgākās komandas trīs etapu stafetē tiks noskaidrotas vecuma grupās –SV12, 14, 16, 18, 21, 120, 145, 170, 195.
    Plašāka informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst. 13.00 un plkst. 15.00 ekskursijas „Ko es zinu par 19. gadsimtu Vidzemē?” Turaidas muzejrezervātā.
  • Plkst. 17.00 Mākslu skolas „Baltais flīģelis” teātra studijas izrāde „Sprīdītis” kultūras centrā „Siguldas devons”.
    Izrādē teātra nodaļas audzēkņi un pedagogi kopā ar Sprīdīti dosies skatīt un izzināt Pasauli, meklēt Laimes zemi, lai prastu novērtēt to, kas ikvienam jau dots. Nāksies piedzīvot daudz briesmu un pārbaudījumu, kas ļaus ieraudzīt cilvēcisko attiecību, kārotās mantas un naudas patieso vērtību. Izrādes veidotāji atklāj, ka: „Tā nemaz pasaulē neiet, kā domā. Pavisam citādi. No tālienes viss izskatās diezin kā un, kad pieiet klāt, – pavisam citādi.”  Ieeja izrādē – bez maksas. Papildu informācija apskatāma šeit.

 

Izstādes

  • Izstāde „Piemineklis lauku sētai” Turaidas muzejrezervātā
  • Mākslinieces Unas Leitānes radītās ilustrācijas Lauras Vinogradovas grāmatai „Snīpulītis no Snīpuļciema” Siguldas novada bibliotēkas izstāžu telpā
  • Artūra Akopjana izstāde Mākslu skolas „Baltais flīģelis” izstāžu telpā
  • Mākslinieka Artūra Akopjana darbu izstāde Mākslu skolas „Baltais flīģelis” izstāžu telpā
  • Mātes dienai veltīta tematiskā izstāde „Ar mīlestību māmiņai” Siguldas novada bibliotēkā
  • Literatūras izstāde „Rakstniecei Mārai Cielēnai – 65” Jūdažu bibliotēkā
  • Tematiskā izstāde „Mana visskaistākā Latvija” Siguldas novada bibliotēkā
  • Tematiskā izstāde „Pavasaris mājā un dārzā” Mores pagasta bibliotēkā
  • Izstāde „Ciešanas nesalauž, bet pārveido. Rokdarbniecei, daiļamata meistare Jettei Užānei – 95” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „No Sakstagala līdz Sanfrancisko. Rakstniekam Jānim Klīdzējam –105” Siguldas novada bibliotēkā
  • Tematiskā izstāde „Ir māte mani mācījusi ik bitei ziedos ceļu griezt, pie zemes bēdās vaigu spiest” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā
  • Tematiskā izstāde „Mans dārzs – mans prieks” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā
  • Mini studijas audzēkņu darbu izstāde „Māmiņa – feja” Mākslu skolā „Baltais flīģelis”
  • Jauniešu deju kolektīva „Vizbulīte” izstāde „Manto-Jums” kultūras centrā „Siguldas devons”
  • Bērnu darbu izstāde „Pavasaris klāt” Allažu pagasta bibliotēkā
  • Tematiskā izstāde „Parku un dārzu pilsēta Sigulda” Siguldas novada bibliotēkā

Foto: Mārtiņš Plaudis

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi