×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-05-17
Siguldu apmeklē Ministru prezidents Krišjānis Kariņš

Mēnesi pirms lēmuma pieņemšanas par 2026. gada Ziemas Olimpisko spēļu mājvietu, 17.maijā, Siguldu apmeklēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, lai kopā ar Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Uģi Mitrevicu apmeklētu bobsleja un kamaniņu trasi, Siguldas Sporta centru, kā arī citus nozīmīgus objektus.

Vizītes laikā Ministru prezidents uzsvēra, ka Sigulda izceļas ar mērķtiecību un konkurētspējas stiprināšanu kā izglītībā un sportā, tā arī kopējā pašvaldības attīstībā un pozicionēšanā.

Premjera vizīte sākās Siguldas pils kvartālā, kur pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics iepazīstināja ar novada sasniegumiem un iezīmēja nākotnes izaicinājumus, tajā skaitā iedzīvotāju skaita pieaugumu un ar administratīvi teritoriālo reformu saistītos ieguldījumus infrastruktūrā, pašvaldību specializēšanos un attīstības prioritātes.

Vēlāk Ministru prezidents apmeklēja Laurenču sākumskolu, kur skolas direktors Kristaps Zaļais iepazīstināja ar skolas veidošanas ideju, sadarbību ar vecākiem un stāstu, kā mērķtiecīgas pašvaldības investīcijas attīstījušas Laurenčus – pilsētas teritoriju ar iepriekš nepievilcīgu tēlu.

Pēc Siguldas Valsts ģimnāzijas dabas zinātņu korpusa jaunbūves apmeklējuma un iepazīšanās ar mūsdienīgajiem skolas ēkas risinājumiem, Krišjānis Kariņš atzina, ka Siguldas Valsts ģimnāzijas infrastruktūra pēc jaunā korpusa pabeigšanas būs ļoti konkurētspējīga un nodrošinās skolēniem kvalitatīvu un mūsdienīgu mācību vidi.

Bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda” tās valdes priekšsēdētājs Dainis Dukurs viesus iepazīstināja ar nepieciešamajiem pārbūves darbiem, lai trase būtu piemērota arī bobsleja četrinieku sacensībām un tādējādi atbilstu gan olimpisko spēļu vajadzībām, gan trases apritei nākotnē. Savukārt Siguldas Sporta centra direktors Juris Dzenis izrādīja teicamās treniņu iespējas, ko izmanto ne vien siguldieši, bet arī pasaules labākie atlēti.

Lai iepazīstinātu premjeru ar Siguldas izaicinājumiem dzīvojamā fonda attīstībā, AS „Siguldas būvmeistars” valdes priekšsēdētājs Jānis Libkovskis stāstīja par 12 miljonus eiro vērto investīciju Dzērveņu ielas dzīvojamā kvartāla attīstībā, kur arī šogad ekspluatācijā tiks nodota jauna daudzdzīvokļu māja. Tieši blakus šim kvartālam nākotnē plānots jauns apbūves kvartāls, kas potenciāli kalpotu olimpiskā ciemata attīstībai.

Ministru prezidenta vizīte noslēdzās stereotaktiskās radioķirurģijas centrā un Siguldas slimnīcā, kas ir lielākais medicīnas tūrisma pakalpojumu eksportētājs Latvijā. Stereotaktiskās radioķirurģijas centra direktors Māris Skromanis kopā ar slimnīcas valdes priekšsēdētāju Valdi Siļķi iezīmēja veselības sistēmas iespējas, lai nodrošinātu labāku veselības aprūpi ne tikai ārvalstu pacientiem, bet arī Latvijas iedzīvotājiem.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi