×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-05-19
Izstādē būs skatāma Sigulda gaisa balona pilota acīm

No 23. maija līdz 24. jūnijam tirdzniecības centrā „Šokolāde” visi siguldieši un pilsētas viesi varēs skatīt Siguldu gaisa balona pilota acīm, aplūkojot foto izstādi „Siguldas ainavas un faktūras”. Izstādē skatāmas pēdējo trīs gadu laikā tapušās fotogrāfijas, diviem siguldiešiem – Marekam Gaļinovskim un Gunāram Dukštem – neskaitāmas reizes pārlidojot Siguldas novadu.

Izstādes iniciators Mareks Gaļinovskis fotogrāfijas no gaisa balona uzņem kopš 2015. gada, un „Siguldas ainavas un faktūras” būs pirmā izstāde Siguldā, kurā vienkopus apkopoti šī viņa foto arhīva daļa.

Ar fotografēšanu Mareks Gaļinovskis sācis aizrauties jau bērnībā, pateicoties bērnības drauga eksperimentiem ar tajā laikā pieejamiem fotoaparātiem, tomēr nopietnāk foto mistērijai viņš pievērsās 2001. gadā un, būdams sportiska dzīvesveida piekritējs, sākotnēji fotogrāfijās vairāk iemūžināja dažādu sporta veidu aktivitātes. Vēl joprojām sportam veltītas aptuveni divas trešdaļas no visām tapušajām fotogrāfijām, īpaši lielu uzmanību iemanto tieši skriešanai veltīti pasākumi, tostarp skrējiens „Stirnu buks”, jo Mareks ir arī viens no tā organizatoriem. Tomēr tikpat lielu nozīmi kā sports, viņa fotogrāfa dzīvē ieņem arī ainava un kultūras dzīve. Būdams līdz sirds dziļumiem pārliecināts siguldietis, Mareks ir fiksējis teju visus nozīmīgākos pasākumus un pēdējo gadu kultūras dzīves notikumus Siguldā. 

Foto darbos būs redzami siguldiešiem labi pazīstamie vides un tūrisma objekti, pilsētas panorāmas, izteiksmīgi dabas ainavu kopskati no gaisa balona. Par savām dabas ainavām Mareks Gaļinovskis reiz saņēmis komplimentu, ka tās ir kā Vilhelma Purvīša darbi fotomākslā, par ko izstādes apmeklētājiem būs iespējams pārliecināties arī pašiem. Izstādē aplūkojamās fotogrāfijas tapušas sadarbībā ar gaisa balonu pilotiem Ingu Ūli un otru izstādes autoru Gunāru Dukšti, ar kuru ciešāka sadarbība Marekam izveidojusies pēdējo trīs gadu laikā. 

Gunārs Dukšte ir gaisa balonu sporta pionieris Latvijā un pilots ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi, kas gandrīz tikpat ilgu laiku pazīstams arī ar savu īpašo spēju no putna lidojuma tvert un fiksēt krāšņas ainavas fotogrāfijās. Gunāra Dukštes lomu gaisa balonu kustībā gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī apliecina vairāki Latvijas rekordi lidojumos un aktīva dalība dažāda mēroga sacensībās. Pēc veiksmīga lidojuma virs ģeogrāfiskā Ziemeļpola Gunārs ieguvis godpilno titulu „Polārais aeronauts”. Viņš ir arī Britu Gaisa kuģu un balonu kluba biedrs. Savukārt par Gunāra Dukštes fotogrāfa talantu ikviens jau iepriekš varējis pārliecināties dažādās izstādēs, tostarp Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē veltītajā foto izstādē „Lidojumā! Pieskārieni Latvijai”, kas 2015. gadā tika izstādīta Luksembergā, Eiropas Savienības Tiesas ēkā. 2014. gadā ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu tika izdots foto albums „Lidojumā! Pieskārieni Latvijai”.

Izstādē „Siguldas ainavas un faktūras” Gunārs Dukšte iepriecinās ar sev tik ierasto spēlēšanos ar dažādām faktūrām un savdabīgiem rakstiem, kurus veido koki, mājas, torņi, kā arī ar noskaņu niansēm, kas viņa foto mākslu padara īpašu un atšķir no skaistajām, tradicionālajām ainavu fotogrāfijām. 

Tirdzniecības centrā „Šokolāde” izstāde būs skatāma līdz pat 24. jūnijam. Vēlāk izstādes autori savus darbus ziedos labdarībai, organizējot īpašu pasākumu.

Izstāde tapusi ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi