×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-05-21
Siguldas pilsētas vidusskolas mācību programmu prezentācijas pasākums

17. maijā Siguldas pilsētas vidusskolā norisinājās vidusskolas mācību programmu – Robotu tehnoloģiju klases, Radošo industriju klases, Līderības vadības un pārvaldības klases –prezentācijas pasākums, kurā bija iespēja aplūkot skolēnu divu gadu laikā īstenotos mācību projektus, uzklausīt audzēkņu mācību sasniegumus, kā arī pieredzes stāstus.

Jau ziņots, ka Siguldas pilsētas vidusskola 2017. gadā uzsāka īstenot unikālu apmācību programmu vidusskolas klasēs, iedalot mācību priekšmetus atbilstoši virzieniem – Robotu tehnoloģiju klase, Radošo industriju klase un Līderības, vadības un pārvaldības klase.

Atgādinām, ka Robotu tehnoloģiju klasē 10. klases skolēni apgūst elektronikas un programmēšanas pamatus, telpisko modelēšanu, lai īstenotu praktiskus elektronikas un informācijas tehnoloģiju jomas projektus. 11. klasē skolēni apgūst mehatroniku un pievēršas autonomām sistēmām un lietu interneta risinājumu izstrādei, padziļinātai programmēšanas apguvei un datu bāžu izstrādei, savukārt 12. klasē skolēni apgūs uzņēmējdarbību un jaunuzņēmumu veidošanas principus. Paralēli ikdienas mācībām skolā reizi mēnesī tiek nodrošinātas apmācības ārpus skolas – praktiskās vizītes tehnoloģiju un informācijas tehnoloģiju jomas uzņēmumos, lai skolēni varētu apgūt un izprast projektu izstrādes procesu un realizāciju.

Radošo industriju klasē 10. klases skolēni apgūst dizaina un modes menedžmenta elementus un deviņu mēnešu garumā speciālistu vadībā izstrādā noslēguma dizaina projektu. 11. klasē audzēkņi iepazīst multimediju producēšanas elementus, vidi, tiekas ar speciālistiem un izstrādā vairākus radošus mediju darbus, bet 12. klasē iepazīst skatuves mākslu (teātra māksla) un pasākuma organizēšanu, izstrādājot un realizējot pasākumu.

Pērn Siguldas pilsētas vidusskolā uzsāka īstenot programmas virzienu „Līderības, vadības un pārvaldības klase” ar nolūku skolēniem attīstīt līderības prasmes un kompetences, kas nepieciešamas uzņēmējdarbībā un cilvēku pārvaldībā. Šajā virzienā skolēniem papildu vidējās izglītības iegūšanai nepieciešamajiem priekšmetiem ir iespēja apgūt līderības prasmes, biznesa angļu valodu, politiku, psiholoģiju – tādus mācību priekšmetus, kas nepieciešami vadības un pārvaldības izpratnes un kompetenču attīstībai. Skolēniem mācību procesa ietvaros ir iespēja apmeklēt, izzināt un darboties dažādos uzņēmumos Siguldas novadā. Tiek veidota mērķtiecīga sadarbība ar Siguldas novada Uzņēmējdarbības centru, kur skolēni piedalās dažādās tikšanās, lekcijās, nodarbībās un konkursos; skolēni darbojas arī programmā „Junior Achievement”, kuras ietvaros veido savus mācību uzņēmumus.

Tāpat skolēniem ir iespēja doties uz uzņēmumiem, iepazīt praktiski cilvēku pārvaldības un uzņēmumu vadības aspektus, kā arī izstrādāt mācību uzņēmumus.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi