×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 19. marts
Šodien sveicam: Jāzeps, Juzefa
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-05-22
Ar lieliskiem panākumiem aizvadīta robotikas sezona

Siguldas novada Jaunrades centra elektronikas un mehatronikas pulciņam 2018./2019. gada sezona noslēgusies ar izciliem panākumiem nacionāla un starptautiska mēroga sacensībās.

Lieliski panākumi gūti pērn no 29. novembra līdz 2. decembrim notikušajā pasaulē lielākajā robotikas pasākumā „Robotex 2018”, kurā 25 dažādās sacensību disciplīnās piedalījās vairāk kā 1750 roboti ne tikai no Eiropas, bet arī no Kolumbijas, Meksikas, Ķīnas, Mali, Kenijas, Nigērijas, Indijas un citām pasaules valstīm. Jaunrades centra robotiķi izcīnīja 1. vietu folkrace disciplīnā vecuma kategorijā līdz 18 gadiem, kā arī 2. un 4. vietu folkrace sacensību vecākajā grupā, savukārt Mind Control disciplīnā ieguva 3. vietu.

Februārī Siguldas novada Jaunrades centrs organizēja 12. Latvijas Robotikas čempionāta 3. posmu „Siguldas Robotu kauss”, kas ir līdz šim lielākās Latvijā notikušās robotikas sacensības dalībnieku skaita ziņā, pulcējot 60 komandas un turpat 450 robotus, kas sacentās 14 dažādās disciplīnās. Čempionāta kopvērtējumā Jaunrades centra robotiķi ieguva 1. vietu folkrace, 2. vietu freestyle un 2. vietu VEX robotu sacensību disciplīnā. Tādējādi Siguldas novada robotiķi apliecinājuši sevi kā spēcīgākos autonomu pašbraucošu robotu būvētājus Latvijā. 

Tāpat starp nozīmīgākajiem sasniegumiem šosezon minamas skolēnu pavasara brīvlaikā notikušās Arduino dienas elektronikas entuziastiem no visas Baltijas, sezonas noslēguma sacensībās Lego robotikas sumo disciplīnā jaunākajā grupā iegūtā pirmā vieta, kā arī Siguldā aizsāktās dronu sacensības skolēniem, kas šogad pēc Jaunrades centra iniciatīvas kā disciplīna iekļauta Latvijas Robotikas čempionātā, kur lielo dronu sacensībās iegūta 2. un 3. vieta un mazo dronu sacensībās – 3. vieta. 

Gada sākumā notikusī telpu maiņa un Jaunrades centra pārvietošana uz Raiņa ielu 3 nodrošinājusi Siguldas robotikas entuziastiem plašākas un darbarīkiem, instrumentiem, 3D printeri un lāzegriezēju aprīkotas telpas. Turklāt šobrīd Jaunrades centrs ir vienīgā vieta Latvijā, kur tiek veidots lietu interneta tīkls. 

Arī nākamajā sezonā Siguldas novada Jaunrades centrs siguldiešiem piedāvās arvien jaunas tehniskās jaunrades iespējas, turpinot pilnveidot bērnu un jauniešu tehniskās zināšanas un prasmes, kā arī veicinot jauniešu interesi par inženierzinātnēm, robotiku, elektroniku un mehatroniku.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada Jaunrades centra
praktiskās elektronikas un mehatronikas pulciņu skolotājs 
Edgars Bajaruns


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi