×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-05-24
Pašvaldība līdzfinansēs auklīšu apmācības un sertificēšanu
Lai atbalstītu novada vecākus, kuru mazuļi šogad netiks uzņemti pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs, līdztekus ģimenēm pieejamajam līdzfinansējumam privāto bērnudārzu apmeklējumam un sertificēto auklīšu apmaksai pašvaldība jūnijā organizēs aukļu profesionālās pilnveides izglītības programmu, kuras noslēgumā personas varēs reģistrēties Izglītības kvalitātes valsts dienesta Aukļu (Bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēja) reģistrā. Pieteikšanās bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju programmai turpinās līdz 7. jūnijam, pašvaldības organizētās apmācības notiks Siguldā no 10. līdz 16. jūnijam. 
 
Pašvaldība tiem novadniekiem, kas vēlas kļūt par bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējiem, 75% apmērā, bet nepārsniedzot 120 eiro limitu, līdzfinansēs Siguldā un citviet notiekošos licencētos profesionālās pilnveides kursus – tās personas, kas būs apmeklējušas licencētās bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēju apmācības citviet, pašvaldības līdzfinansējumu varēs saņemt, iesniedzot maksājumu apliecinošus dokumentus. Personām, kas beigs kursus, saņemot pašvaldības līdzfinansējumu, būs jāreģistrējas Izglītības kvalitātes valsts dienesta Aukļu reģistrā un vismaz vienu gadu jānodrošina bērnu uzraudzības pakalpojums vismaz vienam pašvaldībā deklarētam bērnam no 1,5 gadu vecuma, kam netiek nodrošināta vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē.
 
Lai saņemtu pašvaldības līdzfinansējumu, pretendentiem jāatbilst vairākiem nosacījumiem:
  • personai ne vēlāk kā no 2019. gada 1. janvāra plkst. 00.00 ir Siguldas novadā deklarēta dzīvesvieta;
  • profesionālās pilnveides kursa apguve tiks uzsākta līdz 7. augustam;
  • bērnu uzraudzības pakalpojums tiks nodrošināts Siguldas novadā;
  • bērnu uzraudzības pakalpojums tiks uzsākts ne vēlāk kā trīs mēnešu laikā no dienas, kad persona reģistrēta Aukļu reģistrā.
Gadījumā, ja kāds no nosacījumiem netiks izpildīts, personai pašvaldības līdzfinansējums būs jāatmaksā.
 
Iesniegt pieteikumu pašvaldības organizētajām apmācībām, kā arī pieteikumu pašvaldības līdzfinansējumam apmācībām iespējams līdz 7. jūnijam Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldē, Raiņa ielā 3. Papildu informācija pieejama, zvanot uz tālruņa numuru 67970914.
 
Atgādinām, ka pašvaldības atbalsta apmērs bērnu uzraudzības pakalpojumam ir 127,34 eiro par vienu bērnu, kurš sasniedzis pusotra gada vecumu līdz brīdim, kad bērns uzsāk obligāto sagatavošanu pamatizglītības ieguvei, ja vietu trūkuma dēļ pašvaldība nenodrošina vietu Siguldas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē. Līdzfinansējums bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējam tiek saglabāts arī tad, ja pašvaldība piedāvā vietu pirmsskolas izglītības iestādē, bet vecāki izvēlas turpināt izmantot aukles pakalpojumu.
 
 
 

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi