×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-05-27
Ar idejām aicina piedalīties starptautiskas tūrisma takas maršruta izveidē

Piektdien, 31. maijā, plkst. 10.30 Dabas aizsardzības pārvaldē, Baznīcas ielā 7, Siguldā notiks diskusija par tikko uzsāktā pārrobežu pārgājiena projekta „Mežtaka” maršruta izveidi. Diskusijā aicināti piedalīties pašvaldību attīstītāji, tūrisma asociācijas un uzņēmumi, pakalpojuma sniedzēji, kā arī vietējās kopienas, kas atrodas takas tuvumā. Tikšanos rīko Rīgas plānošanas reģions sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi un lauku tūrisma asociāciju „Lauku ceļotāju” par takas posmu Rīga–Sigulda, kas atrodas reģiona teritorijā.

Šī tikšanās būs iespēja ikvienam uzzināt vairāk par projektu, kas paredz izveidot pārgājiena taku no Rīgas līdz Tallinai vairāk nekā 1000 kilometru garumā, kā arī ar idejām par apskates objektiem, aktīvās atpūtas iespējām, naktsmājām un ēdināšanu līdzdarboties ceļveža izveidē vietējiem un ārvalstu tūristiem.

Izveidotā meža taka caurvīs Latvijas un Igaunijas teritoriju – Rīgas plānošanas reģionā tā aizsāksies Rīgā un ies cauri Baltezeram, Ādažiem, Vangažiem, Murjāņiem un Siguldai. Tālāk taka virzīsies cauri Vidzemes plānošanas reģionam līdz Tallinai (Igaunija). Projektā tiks izveidots pārgājiena maršruts ar informācijas stendiem, marķējumiem un virzienu norādēm, lai gājējiem un tūristiem palīdzētu gan orientēties, gan baudīt pieejamo apkārtni.

Diskusijā Siguldā būs iespēja apspriest piedāvāto maršrutu, kritērijus, kā arī ieteikt tūrisma objektus un uzņēmumus, ko iekļaut kartē un iezīmēt dabā, tādējādi pastaigu taka iegūs vēl lielāku pievienoto vērtību, piedāvājot tūristiem aktīvā veidā iepazīt konkrētos reģionus.

Maršruta karti ir iespēja aplūkot šeit. Diskusijai iespējams reģistrēties, aizpildot pieteikuma anketu.

Projekts tiek ieviests Centrālās Baltijas jūras reģiona programmas 2014.–2020. gadam ietvaros.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi