×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-05-28
Gardēži aicināti uz Mīlētākās pilsētas svētkiem

No 31. maija līdz 2. jūnijam, Sigulda, kas pērn Latvijas zīmolu topā atzīta par Latvijas mīlētāko pilsētu, ar aizraujošu izklaides programmu, vērienīgiem brīvdabas koncertiem un pārsteidzošiem gaisa balonu lidojumiem svinēs Mīlētākās pilsētas svētkus.

Gardēžiem būs sarūpēts Siguldas svētku restorāns skaistākajā vietā ar gleznaino skatu uz Gaujas senieleju. Apmeklētāji varēs nobaudīt izcilus ēdienus un dzērienus no restorāna „Ferma”, „Kungu rija”, „Entresol”, „Valmiermuižas alus vēstniecība”, kā arī viesnīcas „Sigulda” restorāna un kafejnīcas „Kaķu māja”. Siguldas svētku restorānā būs iespējams nobaudīt daudz dažādu gardumu – grilētu tīģergarneļu un balto sparģeļu iesmiņu, Latvijas jērgaļas vai liellopa burgeru, stores un fazāna zupu, tunča iesmiņus, kā arī sarkanvīnā vārītus kalmārus uz iesma un dažādus vasarīgus desertus.

Svinot Mīlētākās pilsētas svētkus, piektdien, 31.maijā, plkst. 14.00 tiks atklāts Siguldas Jāņa Tirgus – mūsdienīga koncepta tirgus, kur zem viena jumta estētiskā vidē pulcēsies ne vien vietējie zemnieki un Latvijas tirgotāji, nodrošinot plašu gaļas, zivju, maizes, augļu, dārzeņu, stādu tirdzniecību, bet arī ēdinātāji. Jāņa Tirgus būs atpūtas un izklaides vieta, kur pusdienot, satikties ar draugiem, iepirkties un baudīt labu atmosfēru. Jāņa Tirgus atklāšanas svētki noritēs arī sestdien no plkst. 12.00 līdz 17.00. Par muzikālo noformējumu rūpēsies Siguldas estrādes grupa „Zelta Kniede", ar kuru kopā tiks ieskandināta Jāņa Tirgus apmeklētāju sadziedāšanās tradīcija. Būs gardi pārsteigumi un lieliska atmosfēra.

Savukārt kustība „Novada garša” Siguldas svētku laukumā aicinās apmeklēt akciju „Nogaršo Latviju Pierīgā”, piedāvājot vairāk nekā 30 vietējo ražotāju labumus, restorānu šefpavāru gatavošanas šovu, degustācijas un balsojumu „Tautas garša”. Piektdien, 31. maijā, no plkst. 16.00 līdz 23.00 Svētku laukumā darbosies mājražotāju tirgus „Nogaršo Latviju Pierīgā”, ko plkst. 17.00 papildinās gatavošanas šovs, kura laikā Siguldas jauno basketbolistu komanda gatavos uzkodas „Restorānu servisa skolas” šefpavāru uzraudzībā. „Nogaršo Latviju Pierīgā” ir viens no pieciem pasākumiem visā Latvijā, kuru organizē SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs”.

Sestdien, 1. jūnijā, mājražotāju tirgus būs atvērts no plkst. 10.00, aicinot apmeklētājus nogaršot tādus vietējos labumus kā zivju kūpinājumi un nēģi, maize, piena un gaļas produkti, bio graudaugi gatavošanai; garšaugi un tēja, ogu čipsi, ūdens kliņģeri, medus vīns un medus piparkūkas, mājas vīni un sidri, alus un daudzus citus, veikalu plauktos neatrodamus gardumus. Sestdein no plkst. 10.00 līdz 16.00 norisināsies balsojums „Tautas garša”, kura laikā būs iespēja balsot par gardāko produktu visā tirgū, savukārt no plkst. 11.00. līdz 13.00 darbosies ūdenskļiņģeru meistardarbnīca. Konkursā „Mīlētākās pilsētas ģimenes pusdienas” trīs restorānu šefpavāri gatavos un prezentēs ēdienu – kā pirmais plkst. 12.00 uzstāsies restorāns „Fazenda”, plkst. 15.00 restorāns „Kungu rija”, savukārt plkst. 16.00 restorāna „Ferma” šefpavārs Māris Astičs.

Savukārt svētdien, 2. jūnijā, svētku apmeklētājus Siguldas pils kvartālā priecēs vietējie uzņēmēji no „Siguldas saldējuma” un „Valmiermuižas alus dārza Siguldā”, kā arī „Vīnkalnu” izbraukuma picērija.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi