×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-05-31
Aicina piedalīties pārgājienu takas „Mežtaka” ekspedīcijā Siguldā

Trešdien, 5. jūnijā, plkst. 9.00 no Siguldas dzelzceļa stacijas tiks uzsākta pārgājienu takas „Mežtaka” ekspedīcijas 5. diena, kurā līdz ar pārgājienu un dabas ekspertiem var piedalīties ikviens interesents.

1. jūnijā sāksies 1050 kilometru garās pārgājienu takas „Mežtaka” ekspedīcijas, kurās tiks izpētīts jauns pārgājienu maršruts mežā no Rīgas līdz Tallinai. Mežtakas maršruts tiks sadalīts 50 atsevišķos vienas dienas gājiena posmos katrā pa 20 kilometriem dienā. Mežtaka iekļaus visus Baltijas valstīm raksturīgākos mežu tipus un savvaļas dabas elementus – augus, zvērus, sēnes u.c. Maršrutu varēs veikt dažādos gadalaikos. Rīgas plānošanas reģionā taka aizsāksies Rīgā, ies cauri Baltezeram, (Ādažiem), Vangažiem, Murjāņiem, Siguldai, tālāk cauri Vidzemes plānošanas reģionam turpināsies Igaunijā līdz pat Tallinai.

Mežtaku visā garumā ies un gājienus vadīs lauku tūrisma asociācijas „Lauku ceļotājs” eksperts Juris Smaļinskis, kurš dalīsies stāstos par mežu, dabu, sugām un apkaimē esošajām kultūrvēstures vērtībām.

Maršruta karte ar visu ekspedīciju startiem pieejama šeit, bet ar papildu informāciju par ekspedīciju iespējams iepazīties šeit.

Mežtaka tiek veidota projekta „Garās distances pārrobežu pārgājienu maršruts „Mežtaka”” ietvaros, kas tiek realizēts ar Eiropas Savienības un Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) Centrālās Baltijas programmas atbalstu, sadarbojoties Latvijas (biedrība „Latvijas Lauku tūrisma asociācija „Lauku ceļotājs”, Rīgas plānošanas reģions, Vidzemes plānošanas reģions, Dabas aizsardzības pārvalde, AS „Latvijas Valsts meži”) un Igaunijas partneriem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi