×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-06-05
Siguldas novada Jaunrades centrā īsteno projektu „Proti un dari!”

Siguldas novada Jaunrades centrā kopš 2017.gada tiek īstenots projekts „Proti un dari!” jauniešiem vecumā no 15 līdz 29 gadiem (ieskaitot), kuri nestrādā, neapgūst arodu un nav reģistrēti Nodarbības valsts aģentūrā kā bezdarbnieki. Šobrīd projektā darbojas 36 jaunieši.

Ikdienā jauniešiem ir iespēja būt kopā ar dažādiem uzņēmējiem, iepazīstot darba specifiku, kā arī veidojot izpratni par vēlamo profesiju. Tāpat jaunieši var apmeklēt kultūras un sporta pasākumus, izmantot friziera un kosmetologa pakalpojumus, tādējādi veicinot pašapziņu un pārliecību par savām spējām. Projekta laikā jauniešiem tiek sniegti karjeras atbalsta pasākumi, psihologa un sociālā pedagoga konsultācijas, individuāli ar jauniešiem strādā trīs programmu vadītāji un seši mentori, kuri sniedz gan praktisku, gan emocionālu atbalstu.

Kopumā uz 2019.gada jūniju Siguldas novadā projektu ir pabeiguši vairāk nekā 70 jaunieši. 2018.gadā projektu pabeidza 44 jaunieši, no tiem 26 meitenes un 18 puiši. Noslēdzoties jauniešu individuāli izstrādātajai programmai, 27 jaunieši uzsākuši darba attiecības, astoņi – iestājušies kādā no izglītības iestādēm, septiņi – iesaistījušies nevalstisko organizāciju aktivitātēs. 20 jaunieši ir apmeklējuši kursus skaistumkopšanā, tetovēšanā, biroja vadībā, celtniecībā, aromterapijā, grāmatvedībā, pavāra un podnieka profesijā, kā arī ieguvuši B kategorijas tiesības. Jaunieši ir piedalījušies vairākos saliedēšanas pasākumos (improvizācijas meistarklases, pārgājieni, slēpošana un snovošana, spēļu vakari), kā arī dažādos Siguldas novada Jaunrades centra un biedrības „Cerību spārni” pasākumos un aktivitātēs, organizējuši meistarklases, dalījušies ar jauniegūtajām zināšanām un pieredzi.

Papildu informācija par projektu „Proti un dari!” pieejama pie programmas vadītājas Ilzes Vilciņas, zvanot uz tālruņa numuru 29234706 vai ierodoties uz konsultāciju klātienē Raiņa ielā 3, Siguldā.

Eiropas Sociālā fonda projektu „Proti un dari!” īsteno Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru. Īstenošanas termiņš – līdz 2020.gada 31.oktobrim, iesaistot 250 jauniešus. Projekta mērķis ir attīstīt mērķa grupas jauniešu prasmes un veicināt viņu iesaisti izglītībā, tai skaitā aroda apguvē pie amata meistara.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada Jaunrades centra
projekta „Proti un dari!” programmas vadītāja
Ilze Vilciņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi