×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-06-06
Siguldas folkloras kopa „Senleja” piedalās starptautiskajā folkloras festivālā Igaunijā

No 29. maija līdz 2. jūnijam Igaunijā notika 32. starptautiskais folkloras festivāls „Baltica 2019”, kas norisinās katru gadu vienā no Baltijas valstīm saskaņā ar CIOFF (Starptautisko folkloras festivālu un tradicionālo mākslu organizāciju padome pie UNESCO) noteikumiem. Festivāla mērķis ir saglabāt, atjaunot un attīstīt nacionālās un vietējās kultūras tradīcijas, kā arī veicināt kultūras sakarus ar citām valstīm.

Festivālā Latviju pārstāvēja CIOFF Latvijas nacionālās sekcijas un Latvijas Nacionālā kultūras centra izraudzītie tautas tradīciju izzinātāji un popularizētāji – Siguldas folkloras kopa „Senleja” un Teikas muzikanti.

Festivāla pirmajā dienā dalībnieki devās uz mazpilsētu skolām, kur sniedza individuālus koncertus. Siguldas folkloras kopa „Senleja” viesojās Laulasmā un Murastes skolās, kur dziedāja Jāņu dziesmas, stāstīja par vainagu darināšanas tradīcijām Latvijā un mācīja rotaļas. Igauņu skolēni ar lielu atsaucību un interesi dziedāja līdzi „līgo, līgo!”, dancināja vainagu, puiši lēca Skalu danci un mācījās citas latviešu rotaļas.

31. maijā Tallinā notika gan rīta ieskaņu koncerti, gan oficiālā festivāla atklāšana Rātslaukumā. Festivālu atklāja Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida, kultūras ministrs Teniss Lukass un Talinnas mērs Mihails Kelvarts. Skatītāju pārpildītajā Ratslaukumā koši „Senlejas” izpildījumā izskanēja daudzbalsīgas Jāņu dziesmas un kopā ar Teikas muzikantiem tika cēli nodancots „Sešdancis”. Šogad folkloras festivāls pulcēja aptuveni 1500 dalībniekus no dažādiem Igaunijas reģioniem un sešām viesu grupām no citām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Ukrainas, Indijas un Čīles.

1. jūnijs norisinājās novadu diena un folkloras kopa „Senleja” kopā ar folkloras kopām no Ukrainas un Indijas piedalījās Someru Lauku dzīves festivālā un Roelas pilsētas svētkos. Arī šajās vietās tika sniegti priekšnesumi, kopīgi dejotas latviešu, igauņu un pat indiešu dejas.

Noslēguma dienā, 2. jūnijā, visi festivāla dalībnieki atgriezās Tallinā un piedalījās igauņiem tradicionālā pasākumā „Pūra jeb tautastērpu vēdināšanas svētkos”, kuru laikā Igaunijas folkloras kopas un amatu meistari demonstrēja precīzi pēc paraugiem darinātus dažādu novadu tautastērpus, stāstīja stāstus par tiem, darbojās tirdziņš un pilnībā varēja izbaudīt festivāla noskaņu. Festivāls noslēdzās ar kopīgu koncertu vecpilsētā un labām sajūtām mājupceļā.

Siguldas folkloras kopas dalība starptautiskajā folkloras festivālā „Baltica 2019” Igaunijā tika nodrošināta ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas folkloras kopas „Senleja” vadītāja
Anda Skuja


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi