×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-06-07
Noslēgusies publiskā apspriešana par gāzes uzpildes stacijas un automazgātavas ieceri Pulkveža Brieža ielā 31
6. jūnijā noslēgusies publiskā apspriešana SIA „Līrikera-M” būvniecības iecerei par gāzes uzpildes stacijas un automazgātavas jaunbūvi Pulkveža Brieža ielā 31, Siguldā.
 
Mēnesi ilgušās publiskās apspriešanas laikā Siguldas novada Būvvaldē un Siguldas novada tīmekļvietnē iedzīvotāji varēja iepazīties ar būvniecības ieceres priekšlikumu un izteikt savu vērtējumu un priekšlikumus, aizpildot publiskās apspriešanas aptaujas lapu. Līdz 6.jūnijam saņemtas 414 aizpildītas aptaujas lapas un iesniegumi: 89 aptaujas lapās pausts atbalsts būvniecības iecerei, bet 325 aptaujas lapās izteikti iebildumi pret ieceres īstenošanu. Atsevišķi ir saņemti arī pieci izvērstāki iesniegumi, kuros pausti gan iebildumi, gan atbalsts plānotā objekta būvniecībai. Jāņem vērā, ka iesniegumu skaits var mainīties, apkopojot pa pastu nosūtītos, kā arī apvienojot vienas personas atkārtoti iesniegtos. 
 
Publiskās apspriešanas sanāksmē, kas notika 23. maijā, piedalījās 68 apmeklētāji. Sanāksmē tika pausti abu ieinteresēto pušu viedokļi, tomēr pārsvarā iedzīvotāji izteica negatīvu nostāju pret plānoto būvniecības ieceri.
 
Apkopojot iedzīvotāju iesniegumos minētos iemeslus būvniecības ieceres atbalstam vai noraidījumam, secināms, ka galvenos iebildumus izraisa iespējamais apdraudējums iedzīvotāju veselībai, kā arī kaitējums pilsētvides vizuālajam izskatam:
  • papildu transporta plūsma dzīvojamajā rajonā, padarot to putekļaināku un nedrošāku gājējiem;
  • gaisa ķīmiskais piesārņojums, ko radītu automazgātavā lietotie mazgāšanas līdzekļi; 
  • trokšņu līmeņa pieaugums, automazgātavai un uzpildes stacijai darbojoties cauru diennakti;
  • gāzes noplūdes un sprādzienbīstamības risks uzpildes stacijā; 
  • augsnes piesārņojuma risks no automazgātavā izmantojamām ķīmiskajām vielām;
  • pilsētvidi degradējoša objekta izvietošana tūrisma pilsētai nepiemērotā vietā tūrisma plūsmas tiešā tuvumā.
 
Savukārt tie, kuri pauž atbalstu iecerei, norāda, ka teritorija Pulkveža Brieža ielā 31 ir stratēģiski piemērota šāda publiska objekta izvietošanai, jo tas atrastos maršrutā, pa kuru daudzi iedzīvotāji dodas uz darbu. 
 
Aptaujas veidlapās ietverti šādi iedzīvotāju ieteikumi:
  • izvietot šāda veida objektus Vidzemes šosejas tuvumā, zonās, kas paredzētas rūpnieciska rakstura objektiem;
  • teritorijā Pulkveža Brieža ielā 31 ierīkot bērnu rotaļu laukumu, atstāt zaļo zonu vai plānot dzīvojamo apbūvi, kafejnīcu vai viesnīcu.
 
Pārskatu par publiskās apspriešanas rezultātiem, iekļaujot tajā publiskās apspriešanas laikā pausto viedokļu apkopojumu, Siguldas novada Būvvalde sagatavos nedēļas laikā – pēc pārskata sagatavošanas tiks pieņemts lēmums par būvatļaujas izdošanu vai atteikumu izdot būvatļauju. Publiskās apspriešanas rezultātu pārskats būs pieejams sabiedrībai pašvaldības tīmekļa vietnē, Būvniecības informācijas sistēmā, kā arī Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi