×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-06-07
Siguldas novada bibliotēka aicina ikvienu kļūt par literatūras ekspertu

Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā 10. jūnijā sāksies lasīšanas veicināšanas programma „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2019”. Tā ir Kultūras ministrijas un Latvijas Nacionālās bibliotēkas finansēta Bērnu literatūras centra iniciatīva lasīšanas popularizēšanai, kas norisinās jau 18 gadus. Programma tiek īstenota ikvienā Latvijas novadā un kopš 2007. gada tā notiek arī ārpus Latvijas robežām. Katrai vecuma grupai ieteiktās grāmatas lasa un vērtē bērni, jaunieši un no 2012. gada arī pieaugušie. Tādējādi, rādot priekšzīmi bērniem, par žūrijas ekspertiem ir kļuvuši daudzi vecāki, vecvecāki un skolotāji. 

Projekta laikā, no šī gada jūnija līdz pat 2020. gada janvāra beigām, visi tā dalībnieki kļūst par lasīšanas ekspertiem savdabīgā lasīšanas maratonā, kurā katram ir uzdevums – izlasīt sešas grāmatas no 28 grāmatu kolekcijas un elektroniski aizpildīt vērtēšanas anketu. Žūrijas eksperti iemācās vērtēt grāmatas saturu un dizainu, kā arī iesaista draugus un ģimeni sarunās par lasīto. Pēc anketas aizpildīšanas viņi saņem nelielu balvu, bibliotēkas uzaicinājumus piedalīties dažādos pasākumos, doties ekskursijās vai citas vietējās sabiedrības sarūpētas atzinības balvas. Tēviem, kuri kopā ar bērniem lasa grāmatas un iesaistās Vecāku žūrijā, ir iespēja laimēt loterijā teātra biļetes, žurnālu abonementus, bezmaksas ieejas biļetes visai ģimenei kādā muzejā, atpūtas parkā vai zinātnes centrā. 

Ikviens tiek aicināts uz Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļu iepazīties ar „Bērnu, jauniešu, vecāku žūrijas 2019” grāmatu kolekciju, reģistrēt savu dalību šajā lasīšanas maratonā un kļūt par lasīšanas ekspertu. Ar grāmatu kolekciju var iepazīties arī programmas tīmekļa vietnē.  

Vairāk par „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2019" norisi iespējams uzzināt, jautājot bibliotekāram.

Informāciju sagatavoja: 
Siguldas novada bibliotēkas
Bērnu literatūras nodaļas vadītāja
Dzintra Kalniņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi