×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 23. aprīlis
Šodien sveicam: Jurģis, Juris, Georgs
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-06-08
Mākslu skola „Baltais flīģelis” no pašvaldības dāvanā saņem vasarnīcu Šveices ielā 17B

Atzīmējot Mākslu skolas „Baltais flīģelis” 60. gadadienu, Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics piektdien, 7. jūnijā, pašvaldības vārdā Mākslu skolas kolektīvam pasniedza dāvanu – ēku Šveices ielā 17B.

Lai gan šobrīd ēka ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī, pašvaldība tās īpašumtiesības ir izcīnījusi vairākās tiesu instancēs, lai sniegtu iespēju Mākslu skolai „Baltais flīģelis” attīstīties un īstenot jaunas izglītības ieceres. Šajā gadā plānots veikt ēkas attīstības ieceres saskaņošanu, lai turpinātu ar tehniskā projekta izstrādi ēkas pārbūvei un teritorijas labiekārtošanai. 

Vasarnīca Šveices ielā 17B ir novada nozīmes vēstures un arhitektūras piemineklis. Pirms 80 gadiem šo namu apsaimniekojusi savā laikā slavenā latviešu operdziedātāja  Malvīne Vīgnere-Grīnberga. Siguldiešu atmiņas glabā stāstus, ka dziedātājas pansiju iecienījuši mūziķi un mākslinieki. Savukārt ziemā tēlnieka Teodora Zaļkalna brāļa sieva Grīnbergas kundze pasniegusi dziedāšanas stundas un rīkojusi vakarus ar savu audzēkņu uzstāšanos.

Jau iepriekš ziņots, ka pērn Siguldas pilsētas vidusskola sadarbībā ar Mākslu skolu „Baltais flīģelis” izveidoja 1. klasi ar mākslu novirzienu, kurā mācījās 16 skolēni. Mācības, kā arī interešu izglītības nodarbības līdz 4. klasei Siguldas pilsētas vidusskolas mākslu klases skolēniem notiks Mākslu skolas „Baltais flīģelis” telpās, nodrošinot mākslas un mūzikas nodarbībām atbilstošu mācību vidi un iespēju pēcpusdienā turpat apgūt profesionālās ievirzes programmas. Pēc tam mācības turpināsies Siguldas pilsētas vidusskolā, skolēniem profesionālās ievirzes izglītību iegūstot Mākslu skolā pēc stundām.

Foto: Ginta Zīverte


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi