×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-06-12
Stiprais vējš un negaiss Siguldā nav nodarījis būtiskus postījumus

Pēc pagājušās diennakts spēcīgā negaisa ar stiprajām vēja brāzmām Siguldas novadā daudzviet lūzuši koku zari un paši koki, radot postījumus vairākiem žogiem, kā arī īslaicīgu apgrūtinājumu pašvaldības ietvju un ielu uzturētājiem. Kaut arī sakopšanas darbi uzsākti jau vakar vakarā, tie turpināsies arī šodien visas dienas garumā.

Siguldā postījumi nav radījuši apdraudējumu iedzīvotāju veselībai un dzīvībai, ņemot vērā, ka sistemātiski tiek izņemti bīstamie un neperspektīvie koki, kuri varētu radīt risku dabas stihiju gadījumos. Pašvaldības speciālisti, sadarbojoties ar ekspertiem, visa gada garumā seko līdz koku stāvoklim un bīstamos kokus pilsētā apzina un izzāģē, tomēr vasarā, kad koki sasniedz maksimālo sava vainaga masu, stiprā vējā var lūzt pat ārēji veseli koki. 

Stipru vēja brāzmu un negaisa laikā lielāko risku var radīt tie pilsētvidei nepiemērotie koki, kuri savulaik tikuši stādīti ar mērķi īsā laikā palielināt zaļo struktūru. Tā, piemēram, ņemot vērā iedzīvotāju uztraukumu, kultūras centra „Siguldas devons” pārbūves laikā pašvaldība ievēroja kompromisu starp ekspertu ieteikumiem un iedzīvotāju vēlmēm, saglabājot daļu no meža videi piemērotajiem kokiem teritorijā pie Pils ielas, bet pēc pagājušajā diennaktī aizvadītās vētras redzams, ka diemžēl viens no saglabātajiem bērziem ir pilnībā nolūzis. Tādēļ pašvaldība arī turpmāk veltīs lielu uzmanību pilsētvidei nepiemērotu koku aizvietošanai ar jauniem, atbilstošiem stādījumiem.

Pašvaldība jau pavasarī informēja, ka koku un apstādījumu izvērtēšanas laikā eksperti ir rekomendējuši Raiņa parkā un Gagarina birzī, kur teritorijas nepilnvērtīgā ūdens aprite un kaitēkļu postījumi veicinājusi koku stāvokļa pasliktināšanos, šajā vasarā veikt vairāku bīstamo koku izciršanu, lai izvairītos no potenciālajiem draudiem iedzīvotājiem; koki, kurus Gagarina birzī nepieciešams nocirst, jau ir ar krāsu atzīmēti dabā.

Pašvaldības mērķis ir palielināt apstādījumu īpatsvaru un esošo stādījumu kvalitāti pilsētas publiskajā ārtelpā, pievēršot uzmanību apstādījumu izvietojumam un apjomam visos turpmākajos ielu un ceļu būvprojektos, kā arī sabiedriska rakstura objektu labiekārtojumos, tādēļ dažkārt, lai uzlabotu pilsētas apstādījumu kvalitāti, ir jāpieņem lēmums par neperspektīvu, nedrošu vai bīstamu, slimību vai kaitēkļu bojātu koku nomaiņu.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs arī turpmākajās dienās prognozē negaisus un brāzmainu vēju, tādēļ atbildīgie dienesti lūdz vētras un negaisa laikā būt uzmanīgiem gan gājējiem, gan autovadītājiem – nenovietot auto un arī pašiem nepārvietoties lielu un potenciāli bīstamu koku tuvumā. Par lūzušiem kokiem Siguldas novadā aicinām ziņot, zvanot uz tālruni 80000388. Atgādinām, ka gadījumā, ja ir nogāzušies koki, pārrauti vadi, notikusi avārija vai cits negadījums, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, jāzvana Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam uz tālruņa numuru 112.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi