×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-06-17
Vasaras saulgriežu pasākumi Siguldas novadā

Šogad vasaras saulgriežu svinētāji aicināti apmeklēt dažādus kultūras pasākumus Siguldas novadā – Turaidā gada īsākajā naktī būs iespēja piedzīvot saules un uguns rituālus, sagaidot saullēktu Jāņkalnā. Savukārt Siguldas pilsdrupu estrādē novadnieki aicināti apmeklēt Dailes teātra aktiera un režisora Intara Rešetina Rūdolfa Blaumaņa klasiskās lugas iestudēto brīvdabas izrādi „Skroderdienas Silmačos”, bet pēc tās izdejoties svētku zaļumballē.

 

 


 

  • „Vasaras saulgriežu ieskandināšana pašiem mazākajiem” Sevis izzināšanas un harmonizēšanas parkā

20. jūnijā no plkst. 18.00 līdz 20.30 Sirdsapziņas skolā notiks pasākums „Vasaras saulgriežu ieskandināšana pašiem mazākajiem”, kurā bērniem līdz 10 gadu vecumam kopā ar vecākiem būs iespēja iepazīt latviešu tautas folkloras un cilvēciskās vērtības.

Pasākumā ikviens varēs lasīt jāņuzāles, dziedāt dziesmas, spēlēt rotaļas un sadedzināt visu slikto svētugunī. Pasākumu vadīs Sirdsapziņas skolas pedagogi. Papildu informācija un reģistrācijas anketa dalībai pasākumā aplūkojama šeit. Dalības maksa – ziedojums. 

  • Svētku ielīgošanas akcija „Vīsim ozolu vītni saulgriežiem!” Turaidā

20. jūnijā no plkst. 18.00 līdz 20.00 Turaidas muzejrezervātā ikviens aicināts piedalīties svētku ielīgošanas akcijā „Vīsim ozolu vītni saulgriežiem!”, kad kopā ar tradīciju kopas „Silavoti” dalībniekiem un Turaidas muzejrezervāta darbiniekiem jau sesto gadu pēc kārtas tiks atkārtotas senās līgotnes un kopīgi vīta 90 metrus gara ozola zaru vija, ar ko saulgriežu svētkos, 21. jūnijā, uguns rituāla laikā pušķot lielo Jāņu ugunskuru.

  • Vasaras saulgriežu svētki Turaidā

21. jūnijā no plkst. 19.00 Turaidas muzejrezervāts sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību, nodibinājumu „Māras loks” un Latvijas folkloras kopām aicina svinēt vasaras saulgriežu svētkus Turaidas muzejrezervāta Jāņkalnā. Gada īsākās nakts garumā būs iespēja izdzīvot Jāņu tradīcijas, saules un uguns rituālus, uzņemt dabas, līgotņu un gara spēku, kā arī vienoties tautas kopībā. Šogad pasākums norisināsies Svētku apmeklētāji aicināti vilkt tautastērpus, galvā likt ziedu vainagus un ozollapu kroņus, līdzi ņemt cienastu, siltu villaini un pērnos vainagus pusnakts rituālam. Pasākuma programma pieejama šeit.

  • Brīvdabas izrāde „Skroderdienas Silmačos” un zaļumballe Siguldā

23. jūnijā plkst. 19.00 Siguldas pilsdrupu estrādē būs iespēja vērot Dailes teātra aktiera un režisora Intara Rešetina Rūdolfa Blaumaņa klasiskās lugas „Skroderdienas Silmačos” iestudējumu. Pēc izrādes norisināsies Jāņu ugunskura iedegšanas rituāls, bet sākot no plkst. 22.30 līdz pat rīta gaismai varēs izdejoties svētku zaļumballē Ata Auzāna un Jura Kristona ballīšu orķestra mūzikas pavadībā.

Saulgriežu vakarā Siguldā uz pilsdrupu estrādes skatuves spēlēs Latvijā labi zināmu mākslinieku sastāvs, lielākoties Dailes teātra aktieri – Ģirts Ķesteris, Lauris Subatnieks, Vita Vārpiņa, Aija Dzērve, Sarmīte Rubule, Aldis Siliņš, Mārtiņš Upenieks, Pēteris Gaudiņš, Kaspars Zāle, Ieva Florence, Lidija Pupure, Akvelīna Līvmane, Lelde Dreimane un Marģers Eglinskis.

Sākot no plkst. 22.30 apmeklētāji līdz pat rīta gaismai aicināti izdejoties zaļumballē. Ieejas maksa tikai uz zaļumballi pēc plkst. 00.00 – 5 eiro. Apmeklētāji aicināti līdzi ņemt savus pledus un sedziņas, lai pasākumu Siguldas pilsdrupās baudītu īstās vasaras saulgriežu svētku noskaņās, sēžot arī zālienā.

Biļetes iespējams iegādāties šeit. Biļetes iepriekšpārdošanā – 10 eiro, Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem, iegādājoties biļetei kultūras centra „Siguldas devons” kasē – 50% atlaide. Pasākuma dienā biļetes cena – 15 eiro, Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 7 eiro. Bērniem līdz 12 gadu vecumam – ieeja bez maksas.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi