×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-06-20
1. vietu konkursā „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2019” iegūst ēka Institūta ielā 10

20. jūnijā notika Ekonomikas ministrijas rīkotā konkursa „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2019” apbalvošanas pasākums, kurā 1. vietu ieguva ēka Institūta ielā 10, Siguldā, nominācijā „Energoefektīvākā atjaunotā daudzdzīvokļu ēka 2019”. Konkursā kopā tika iesniegti 27 pieteikumi, no tiem 22 nominācijā „Energoefektīvākā atjaunotā daudzdzīvokļu ēka 2019”.

Daudzdzīvokļu ēka Institūta ielā 10, Siguldā, ekspluatācijā nodota 1979. gadā, bet ēkas renovācija veikta 2018. gadā. Kopējā platība 3740,70 m2, ēkā ir 66 dzīvokļi. Saskaņā ar konkursam iesniegtajiem datiem ēkas apkurei pirms renovācijas tika izmantots 594 MWh vai 159 kWh/m2 gadā un 2018.gadā pēc renovācijas 189 MWh vai 50 kWh/m2 gadā, sasniedzot 68% ietaupījumu. Ēkas atjaunošanas projekts tapis, pateicoties iedzīvotāju iniciatīvai; atjaunošanai tika piesaistīts Eiropas Savienības fondu līdzfinansējums. Plašāka informācija aplūkojama šeit.

Konkursu „Energoefektīvākā ēka Latvijā” organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā ar žurnālu „Būvinženieris” un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju ar mērķi veicināt labo praksi ēku energoefektivitātes un ilgtspējas jomā, īstenojot energoefektīvu ēku būvniecību, atjaunošanu un pārbūvi, tādējādi samazinot siltumnīcefekta gāzu emisiju daudzumu atmosfērā un veicinot sabiedrības izpratni par ēku siltumnoturību.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi