×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-06-25
Skolēnu nodarbinātības projektā jūnijā darbu uzsākuši jau 194 skolēni

Skolēnu nodarbinātības projektu, kura laikā iespēja strādāt un apgūt pirmās darba prasmes ir 13 līdz 19 gadus veciem jauniešiem, Siguldas novada pašvaldība, sadarbojoties ar uzņēmējiem, īsteno kopš 2010. gada. Šomēnes pašvaldības iestādēs un struktūrvienībās darbu sākuši 114 skolēni, savukārt uzņēmēju piedāvātajās darbavietās nodarbināti 80 skolēni.

Lai pārliecinātos, vai skolēniem darbavietās tiek nodrošināti labi darba apstākļi, jūnijā pašvaldības speciālisti apsekojuši vairāk nekā 30 darbavietu; pārbaužu laikā netika konstatēti trūkumi vai pārkāpumi. Uzņēmēji lielākoties atzinīgi novērtēja skolēnu darbu, piemēram, zemnieku saimniecības „Saulstari” safari parka „More” īpašniece Māra Paeglīte atzina, ka tiem skolēniem, kuri vēlas strādāt, izskata iespējas darbu nodrošināt arī ārpus projekta, ar vairākiem skolēniem saimniecība sadarbojas jau vairākus gadus. Visvērtīgākās esot jauniegūtās komunikācijas prasmes, skolēniem ir iespējas pielietot arī svešvalodu zināšanas. Savukārt uzņēmumā SIA „Teltis pasākumiem” līdztekus vecākajiem skolēniem, darbojas arī jaunākie – uzņēmuma vadītāja atklāj, ka skolēni ir labs palīgs spraigajā vasaras sezonā, kad uzņēmumā ļoti daudz darba.

Jau ziņots, ka šogad projekta īstenošanai no pašvaldības budžeta plānots izlietot vairāk nekā 67 tūkstošus eiro. Darba algas apmaksu minimālās algas apmērā par nostrādātajām stundām nodrošina pašvaldība, savukārt darba devējiem jāmaksā tikai darba devēja sociālais nodoklis. Kopumā šovasar ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu darbavietas tiks nodrošinātas 380 skolēniem – 13 un 14 gadus veci jaunieši divas nedēļas četras stundas dienā strādā 20 pašvaldības iestādēs un struktūrvienībās, savukārt no 15 līdz 19 gadus veci jaunieši strādā visu mēnesi četras stundas dienā pie 46 uzņēmējiem. 13–14 gadus veciem skolēniem, kuriem nebija iespējams nodrošināt darbu pašvaldības iestādēs un struktūrvienībās, būs iespēja strādāt pie atsevišķiem uzņēmējiem, uzņēmumos strādājot divas nedēļas – tāpat kā pašvaldības iestādēs un struktūrvienībās.

Kā liecina pieredze, jaunieši, mēnesī nostrādājot 80 stundas, var nopelnīt vairāk nekā 200 eiro pirms nodokļu nomaksas, bet, ja uzņēmējs ir gatavs piemaksāt, skolēni strādā vairāk un attiecīgi vairāk arī nopelna. Kā ierasts, daudzi jaunieši strādā viesmīlības jomā, palīdz pārtikas sagatavošanā, kā arī dārza darbos, veikala plauktu iekārtošanā un citu darbu veikšanā.

Atgādinām, ka pērn ar darbavietām tika nodrošināti 350 skolēni – visi, kuri atbilda noteiktajiem kritērijiem. Darbavietas piedāvāja 61 uzņēmējs un pašvaldības struktūrvienības. Projekta īstenošanai no pašvaldības budžeta tika izlietoti vairāk nekā 65 tūkstoši eiro. Skolēnu nodarbinātības projekts tiek īstenots kopš 2010. gada, un jauniešiem tā ir iespēja iegūt pirmās darba iemaņas, plašāk izzināt iespējamās profesijas nianses, kā arī nopelnīt sev kabatas naudu vasaras brīvlaikā.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi