×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-06-26
Siguldas Valsts ģimnāzijas skolniecei konkursā 1. vieta

Siguldas Valsts ģimnāzijas 11. klases skolniece Elīna Kalniņa ieguvusi 1. vietu pētniecisko darbu konkursā „Pa 7. Siguldas kājnieku pulka pēdām”.

Elīna savā darbā „Siguldas 7. kājnieku pulka saistība ar Siguldu 20. gs. 20.–30. gados” pētīja gan pulka, gan Siguldas sabiedrības pārstāvju kontaktus starpkaru posmā. Kā liecina vēstures fakti, 1919. gada 20. jūnijā tika nodibināts Siguldas vārdā nosaukts pulks, kurš 20. gadsimta 20. – 30. gados dislocējās Alūksnē un sargāja Latvijas Austrumu robežu. Atzīmējot pulka 20 gadu jubileju, Siguldieši uzdāvināja pulkam divus karogus – pirmo 1923., bet otro 1939. gadā. Savukārt Siguldas pulks 1938. gadā Siguldas ģimnāzijai uzdāvināja skolas karogu. Pulka orķestris ik vasaru aptuveni nedēļu uzturējās Siguldā, sniedzot koncertus, bet siguldieši regulāri apsveica pulku gadadienās, kā arī publicēja laikrakstos ar pulka darbību saistītas ziņas.

Latvijas armija, kurā ietilpa arī 7. Siguldas kājnieku pulks, tika likvidēta 1940. gadā. Bijušajās pulka kazarmās 1992. gadā apmetās Mobilo strēlnieku bataljons, bet 2006. gadā – Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skola, kura turpina kopt 7. Siguldas pulka piemiņu un rūpējas par pulkam veltīto pieminekli.

Apliecinot toreizējā Siguldas 7.kājnieku pulka un Siguldas pilsētas draudzību 20. gadsimta 20.–30. gados, Alūksnē ir Siguldas iela.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Valsts ģimnāzijas vēstures skolotāja
Inese Berga


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi