×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-06-28
Aizvadīta diskusija par automašīnu ātruma ierobežojošas zonas ieviešanu Siguldas centrā

27. jūnijā kultūras centrā „Siguldas devons” norisinājās tikšanās ar iedzīvotājiem, kuras laikā P/A „Siguldas Attīstības aģentūra” direktore un satiksmes infrastruktūras plānotājs Viesturs Laurs iepazīstināja klātesošos ar plānoto automašīnu ātruma ierobežojošās zonas ieviešanu Siguldas centrā. Ņemot vērā satiksmes drošības un plānošanas ekspertu ieteikumus, Siguldas centrā paredzēts noteikt zonu, kurā braukšanas ātrums nevarēs pārsniegt 30 kilometrus stundā.

Plānots, ka ātruma ierobežojošās zonas ieviešana veidos iedzīvotājiem un apmeklētājiem piemērotāku un draudzīgāku pilsētas centra vidi – mazāk piesārņotu, klusāku; to plānots īstenot ar satiksmi mierinošiem risinājumiem un izmaiņām satiksmes organizācijā (ar ceļazīmēm, ielu horizontālo marķējumu, tai skaitā uz brauktuves izvietotām atkārtotām piktogrammām). Ar šīm izmaiņām plānots samazināt tranzīta kustību cauri centra zonai, atslogojot Rīgas un Ausekļa ielu, kā arī intensificējot kustību pa valsts galveno autoceļu A2 un tam pieslēdzošajām ielām no pilsētas.

Tikšanās laikā iedzīvotāji ierosināja pilsētas centrā paplašināt ātruma ierobežojošo zonu. Šis ierosinājums tiks izskatīts; ātruma ierobežojošās zonas paplašināšanas gadījumā tajā netiks iekļauti tie ielu posmu, kuros jau ir izbūvēta atsevišķa infrastruktūra gājējiem un velobraucējiem. Diskusijā tika apspriesti piemērotākie risinājumi ātruma ierobežošanai, kā arī uzsvērta nepieciešamība pievērst pastiprinātu uzmanību konkrētu iedzīvotāju grupu, tajā skaitā skolēnu un senioru izglītošanai par ceļu satiksmes noteikumiem. Ierosinātas arī citas zonas pilsētas centrā, kurās būtu nepieciešams mierināt satiksmi, kā arī aplūkoti velo infrastruktūras ieviešanas paņēmieni. Iedzīvotāju sniegtie ieteikumi tiks apkopoti, lai vērtētu to ieviešanu praksē.

Ātruma ierobežojošās zonas ieviešana tiks īstenota, ņemot vērā Siguldas identitāti veidojošā tematiskā plānojuma Satiksmes infrastruktūras attīstības vadlīnijas, kas paredz visiem satiksmes dalībniekiem – gājējiem, riteņbraucējiem un autobraucējiem – vienlīdzīgu un drošu pārvietošanos. Satiksmes organizācijas izmaiņas pilsētas centrā plānots ieviest jau šovasar pēc atbilstošu iepirkuma procedūru veikšanas.


© www.sigulda.lv





KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi