×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-06-28
Pašvaldība veiks investīcijas Siguldas slimnīcas attīstībā

Siguldas novada pašvaldība SIA „Siguldas slimnīca” piešķīrusi 70 tūkstošus eiro nozīmīgu attīstības projektu īstenošanai – vēl viena oftalmologa pakalpojuma nodrošināšanai, fizikālās terapijas ultraīsviļņu iekārtas iegādei un pēcinsulta pacientu aprūpes nodaļas atjaunošanai.

Lai no 2019. gada novembra Siguldas slimnīcas poliklīnikā darbu varētu uzsākt otrs oftalmologs, pašvaldība piešķīrusi vairāk nekā 14 tūkstošus eiro ārstniecības kabineta iekārtošanai; aptuveni tikpat lielu izmaksu daļu segs Siguldas slimnīca.

Tā kā kopš 2018. gada Siguldas slimnīcā ir bojāta fizikālās terapijas ultraīsviļņu iekārta, par turpat 9500 eiro tiks iegādāts jauns aparāts, kas ļaus nodrošināt pretsāpju un pretiekaisuma procedūras visdažādāko akūtu un hronisku slimību pacientiem. Savukārt vairāk nekā 46 tūkstoši eiro tiks investēti Siguldas slimnīcas 3. aprūpes nodaļas atjaunošanai – nodaļā, kurā uzturas pacienti pēc insulta, tiks izremontētas un labiekārtotas palātas, gaiteņi, sanitārie mezgli, ventilācijas un elektrības sistēmas, kā arī iegādāts jauns, pēcinsulta pacientiem atbilstošs aprīkojums; tiks izremontēta arī kāpņu telpa no šīs nodaļas uz Uzņemšanas nodaļu slimnīcas 1. stāvā. Aprūpes nodaļas atjaunošanas projekta kopējās izmaksas ir 770 650 eiro, un lielāko daļu no tām – 724 411 eiro – sedz valsts budžeta un Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums. Remontdarbus paredzēts uzsākt nākamajā gadā, un to laikā 3. aprūpes nodaļas darbs var tikt daļēji ierobežots.

Atgādinām, ka kopš 2018. gada marta, pateicoties pašvaldības finansējumam, Siguldas slimnīcā brīvdienās un svētku dienās no plkst. 10.00 līdz 18.00 Siguldas novadā deklarētajām ģimenēm pieejami pediatra pakalpojumi akūtu saslimšanu gadījumos. Pagājušajā gadā Siguldas novada pašvaldība pediatra pakalpojuma nodrošināšanai piešķīra 14 tūkstošus eiro, savukārt šā gada finansējuma apjoms ir turpat 21 tūkstotis eiro.

Pašvaldību reformas rezultātā SIA „Siguldas slimnīca” kopš 2009. gada pieder Siguldas novada pašvaldībai. Pateicoties Siguldas slimnīcas aktīvajam darbam, kā arī pašvaldības investīcijām, slimnīca turpina attīstīt gan novada iedzīvotājiem, gan viesiem pieejamos pakalpojumus. Ik gadu Siguldas slimnīcas atbalstam – darbības nodrošināšanai, infrastruktūras uzlabošanai un nepieciešamās aparatūras iegādei – pašvaldība piešķir aptuveni 100 tūkstošus eiro. 2017. gadā Siguldas slimnīcas darba uzlabošanai tika iegādāts dzemdību galds, krioterapijas iekārta, izbūvēts lifts poliklīnikas ēkā un veikti citi ieguldījumi, savukārt 2018. gadā ar pašvaldības atbalstu Dzemdību nodaļai iegādāts mazuļu reanimācijas galds, papildu augļa sirds toņu pieraksta sistēma ar bezvadu zondēm un fototerapijas iekārta jaundzimušajiem, kā arī jauna funkcionālās diagnostikas sistēma funkcionālās diagnostikas kabinetam un piecas funkcionālās gultas Ķirurģijas nodaļai. Tāpat pērn slimnīcas teritorijā tika veikts lietus kanalizācijas sistēmas kapitālais remonts, vienlaikus nepieciešamības gadījumā nodrošinot iespēju slimnīcas iekšpagalma teritorijai piekļūt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta transportam.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi