×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-07-08
Siguldā attīsta veloinfrastruktūru un uzlabo novadnieku braukšanas prasmes

Lai velobraucēji ceļu satiksmē justos vēl drošāk, kā arī pilsēta būtu velobraucējiem ērtāka un draudzīgāka, turpinās darbs pie veloinfrastruktūras attīstības. Siguldas identitāti veidojošais tematiskais plānojums paredz, ka turpmākajos gados velosipēdiem un gājējiem pieejamās infrastruktūras apjoms tiks būtiski palielināts.

Siguldā šobrīd ir Latvijā augstākais velosatiksmes infrastruktūras īpatsvars uz 1000 iedzīvotājiem – 2,7 kilometri, kam seko Jūrmala ar 2 kilometriem, Ventspils ar 1,3 kilometriem un Garkalne ar 1,4 kilometriem, savukārt pārējās pašvaldībās velosatiksmes infrastruktūras īpatsvars uz 1000 iedzīvotājiem ir zem viena kilometra.

Tāpat jau devīto gadu Siguldas novada Pašvaldības policija organizē bezmaksas apmācības velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai, rūpējoties, lai jaunā riteņbraucēju paaudze spētu pārvietoties ar divriteni pareizi un droši. Apmācībām var pieteikties Siguldas novada iedzīvotāji vecumā no 10 gadiem. Interese par bezmaksas apmācībām velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai ir liela – šogad Pašvaldības policijas rīkotajās apmācībās apliecību saņēmuši jau 146 riteņbraucēji, bet pērn vadītāja apliecību ieguva 201 novadnieks.

Jau ziņots, ka vienā no pilsētas centrālajām ielām – Pils ielā – plānots atvēlēt telpu arī velobraucējiem, dodot viņiem priekšroku attiecībā pret autobraucējiem. Pils ielā jau šovasar plānots ar piktogrammām un informatīvajiem plakātiem panākt, ka priekšroka tiek dota velosipēdistiem.

Youtube

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi