×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-07-16
Ceļu satiksmes negadījums ar riteņbraucēju pievērš uzmanību nepieciešamajiem drošības uzlabojumiem

Šorīt Nītaures un Dārza ielas krustojumā uz gājēju pārejas noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā cietusi velosipēda vadītāja. Cietusī ar „Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta” mediķiem nogādāta slimnīcā palīdzības saņemšanai.

Atgādinām, ka saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumu 202. pantu „Velosipēdu vadītājiem jābrauc ar ātrumu, kas neapdraud ceļu satiksmes drošību. Velosipēdu vadītājiem atļauts šķērsot brauktuvi pa ietves vai nomales iedomāto turpinājumu, kā arī, netraucējot gājējus, – pa gājēju pārejām. Pirms brauktuves šķērsošanas velosipēdu vadītājiem laikus jāsamazina braukšanas ātrums un, ja tas nepieciešams ceļu satiksmes drošībai, jāaptur velosipēds. Šķērsojot brauktuvi pa ietves iedomāto turpinājumu, velosipēdu vadītājiem jābrauc ar ātrumu, kas nepārsniedz gājēju pārvietošanās ātrumu, un jādod ceļš transportlīdzekļiem, kas brauc pa šķērsojamo ceļu”. 

Jau iepriekš ziņots, ka pašvaldība šajā vasarā veiks virkni ar pasākumiem, lai uzlabotu tieši mazāk aizsargātāko satiksmes dalībnieku – gājēju un velobraucēju drošību. 

Riteņbraucēju drošībai tiks ieviests vienots velotīkls, kas sniegs iespēju atbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem pārvietoties visās pilsētas maģistrālajās ielās. Pulkveža Brieža ielas un Rīgas ielas posmā plānota velojoslu ieviešana, Pils ielā –  veloielas risinājums, savukārt pārējās vietās, kur nav atbilstoša infrastruktūra - satiksmes dalībniekiem tiks atgādināta kārtība uz brauktuves ar izglītojošiem plakātiem.

Siguldas centrā, ņemot vērā satiksmes drošības un plānošanas ekspertu ieteikumus, paredzēts noteikt zonu, kurā braukšanas ātrums nevarēs pārsniegt 30 kilometrus stundā. Ar šīm izmaiņām plānots samazināt tranzīta kustību cauri centra zonai, atslogojot Rīgas un Ausekļa ielu, kā arī intensificējot kustību pa valsts galveno autoceļu A2 un tam pieslēdzošajām ielām no pilsētas.

Satiksmes drošības un mierināšanas pasākumu ieviešana tiks īstenota, ņemot vērā Siguldas identitāti veidojošā tematiskā plānojuma Satiksmes infrastruktūras attīstības vadlīnijas, kas paredz visiem satiksmes dalībniekiem – gājējiem, riteņbraucējiem un autobraucējiem – vienlīdzīgu un drošu pārvietošanos. Satiksmes organizācijas izmaiņas pilsētas centrā plānots ieviest jau šovasar pēc atbilstošu iepirkuma procedūru veikšanas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi