×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-07-25
Uzsāks autoceļa A2 un Pulkveža Brieža ielas krustojuma pārbūvi

Turpinot sakārtot Siguldas satiksmes infrastruktūru, tuvākās nedēļas laikā tiks uzsākta valsts galvenā autoceļa A2 un Pulkveža Brieža ielas krustojuma pārbūve, iekļaujot ceļa posmu no Saules ielas līdz Ventas ielai. Šogad tiks veikti pārbūves darbi projekta 2. kārtai, uzlabojot krustojuma caurlaides spējas un nodrošinot gājēju un velobraucēju infrastruktūru. Turpmākajos gados, īstenojot projekta 3. kārtu, plānots izbūvēt arī Ventas ielas rotācijas apli.

Drīzumā tiks uzsākti teritorijas sagatavošanas darbi, bet augustā, sākoties būvdarbiem, satiksmes dalībniekiem būs jāņem vērā, ka šajā teritorijā uz pārbūves periodu tiks noteikti kustības ierobežojumi, par kuriem tiks sniegta atsevišķa informācija.

Jau šobrīd noslēgumam tuvojas projekta 1. kārta – Mazās Saules ielas izbūves darbi, ko veic SIA „Tirdzniecības nams A2”, nodrošinot degvielas uzpildes stacijas un tai pieguļošās teritorijas attīstību.

Projekta 2. kārtā prioritāri risinās izbraukšanu uz valsts galvenā autoceļa A2, izbūvējot trīs braukšanas joslas ar vidējo joslu kreisā pagrieziena manevra veikšanai uz autoceļa A2 gan no Pulkveža Brieža ielas puses, gan no Allažu ceļa (V58) puses. Tāpat atsevišķa vidējā josla kreisajam pagriezienam tiks izbūvēta virzienā no A2 uz Mazo Saules ielu.

Posmā starp valsts autoceļu A2 un iebrauktuvi uz tirdzniecības centru Ventas ielā arī izbūvēs trešo joslu kreisā pagrieziena manevra nodrošināšanai.

Posmā no Saules ielas līdz plānotajam Ventas ielas rotācijas aplim, kas tiks īstenots 3. kārtā, plānots izbūvēt atsevišķi atdalītu gājēju un velobraucēju infrastruktūru. No autoceļa A2 līdz plānotajam rotācijas aplim tiks izbūvēta gājēju infrastruktūra arī otrā ielas pusē.

Papildus šajā posmā tiks izbūvēts ielas apgaismojums, kā arī nepieciešamie centralizētās sadzīves kanalizācijas, ūdens un lietus ūdens kanalizācijas tīkli. Tāpat krustojums tiks aprīkots ar jauniem luksoforiem, kuru mūsdienīgā funkcionalitāte ļaus regulēt satiksmes plūsmu atkarībā no automašīnu kustības intensitātes visos virzienos.

Projekta 3. pārbūves kārtā plānots izbūvēt jaunu rotācijas apli Ventas ielas un Allažu ceļa (V58) krustojumā, savukārt 4. kārtā – veikt Saules un Priežu ielu pārbūvi.

Atbilstoši iepirkuma procedūrai un noslēgtajam līgumam, projekta 2. kārtas būvdarbus veiks AS „A.C.B”. Piemērotu laikapstākļu gadījumā šī krustojuma pārbūvi plānots pabeigt līdz šī gada novembrim. Projekta kopējās izmaksas ir vairāk nekā 530 tūkstoši eiro.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Aleksejs Mjaliks
- 2019-07-26 14:03

No šī attēla var redzēt, ka jau atkal velobraucēji tiek padarīti par otrās šķiras satiksmes dalībniekiem. Lai turpinātu ceļu taisni no P. Brieža ielas uz Ventas ielu ir jāšķērso 2 luksofori.

Atbilde: Aleksejs Mjaliks
Administrācija
- 2019-07-29 08:35

Labdien!

Saistībā ar nekustamo īpašumu iegādes jautājumiem, kā arī pašvaldībai pieejamajiem finanšu līdzekļiem, aktuālajiem ielu projektiem, kā arī drīzumā plānotajiem ielu pārbūves projektiem, ir prioritāri ielās izbūvēt piemērotu veloinfrastruktūru vismaz vienā ielas pusē.

Veloceļa izbūve labajā pusē no A2 virzienā uz Allažu ceļa pusi saistīta ar pašvaldības izstrādāto gājēju ietves un veloceļa projektu V58 posmā no Ventas ielas līdz Saltavota ielai.

Pasākumi