×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-07-29
Siguldas novadā pieaug daudzbērnu ģimeņu skaits un tām pieejamais pašvaldības atbalsts

Jau kopš 2013. gada Siguldas novada pašvaldība atbalsta Siguldas novada daudzbērnu ģimenes, regulāri pārskatot un papildinot atbalsta apjomu, – šobrīd Siguldas novada pašvaldības Daudzbērnu ģimeņu reģistrā reģistrētas 347 ģimenes.

Daudzbērnu ģimenes statuss novadnieku ģimenēm, kurās aug vismaz trīs bērni, tiek noteikts līdz 31. augustam, bet iesniegumu reģistrācija statusa saņemšanai vai atjaunošanai tiek nodrošināta visu gadu.

Pašvaldības speciālisti aicina daudzbērnu ģimenes līdz 25. augustam atjaunot Siguldas novada pašvaldības daudzbērnu ģimenes statusu, lai varētu piemērot aktuālo atbalsta veidu katrai ģimenei – atlaidi ēdināšanas pakalpojumu apmaksai, pabalstu vispārizglītojošās skolas skolēniem, samazinātu maksu Mākslu skolā „Baltais flīģelis” un Siguldas Sporta skolā, kā arī atlaidi nekustamā īpašuma nodoklim. Iesniegumu iespējams aizpildīt Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3 vai pašvaldības pakalpojumu portālā e.sigulda.lv. Iesniegums tiek izvērtēts divu nedēļu laikā, un ģimene par lēmuma pieņemšanu tiek informēta iesniegumā norādītajā veidā.

Pašvaldības saistošie noteikumi „Par Siguldas novada pašvaldības daudzbērnu ģimenes statusa noteikšanu un atjaunošanu” paredz: lai ģimene iegūtu daudzbērnu ģimenes statusu, visiem tās locekļiem ir jābūt deklarētiem Siguldas novadā, bet, ja bērnu vecāki nav laulāti, visiem jābūt deklarētiem vienā adresē Siguldas novadā. Jāatzīmē, ka daudzbērnu ģimenes atbalstu no pašvaldības var saņemt gadījumā, ja nokārtotas visas saistības ar pašvaldību un par pašvaldības iepirkumu ievaros nodrošinātiem pakalpojumiem, tādēļ pašvaldības speciālisti aicina ģimenes pārliecināties, vai ir samaksāts nekustamā īpašuma nodoklis, veikta ēdināšanas pakalpojumu un interešu izglītības pulciņu apmeklējumu samaksa, kā arī citi maksājumi, kurus administrē vai nodrošina pašvaldība.

Atgādinām, ka Siguldas novada Daudzbērnu ģimeņu atbalsta programma paredz iespēju saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atlaidi 50–70% apmērā par zemi, dzīvokli, dzīvojamo māju, dzīvojamo māju palīgēkām, garāžām, atlaidi ēdināšanas pakalpojumu apmaksai 20–75% apmērā, ikgadēju pabalstu vispārizglītojošas skolas skolēnam 50 eiro apmērā, iespēju braukt novada sabiedriskajā transportā un saņemt Siguldas novada iedzīvotāja ID karti bez maksas. Tāpat daudzbērnu ģimeņu bērniem tiek samazināta maksa par profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvi Mākslu skolā „Baltais flīģelis” un Siguldas Sporta skolā, ja ģimene ir deklarēta Siguldas novadā uz kalendārā gada 1. janvāra plkst. 00.00. Papildus Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes 10% atlaidei daudzbērnu ģimeņu locekļiem tiek piešķirta atlaide 10% apmērā vienreizējiem apmeklējumiem Siguldas Sporta centra spēka zālē, peldbaseinā un ūdens atrakciju un atpūtas parkā. Daudzbērnu ģimenēm pieejama arī 40% atlaide ieejas maksai novada pašvaldības organizētajos kultūras pasākumos, ja biļetes cena ir lielāka par diviem eiro.

Papildu informāciju par pieejamo atbalstu Siguldas novadā deklarētajām daudzbērnu ģimenēm iespējams saņemt, zvanot uz Pakalpojumu centra bezmaksas tālruni 80000388, kā arī pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi