×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-07-29
Ar Pučīni kaislībām un skatītāju stāvovācijām aizvadīti krāšņie Siguldas Opermūzikas svētki

Ar vokāliem bagāto Galā koncertu izskanējuši XXVII Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki, kas no 26. līdz 28. jūlijam unikālajā pilsdrupu estrādē pulcēja Latvijas un pasaules izcilākās opermūzikas zvaigznes. Vienu no augstvērtīgākajiem opermūzikas notikumiem Latvijā apmeklēja vairāk nekā seši tūkstoši apmeklētāju. Toskas lomā debitēja izcilā operdziedātāja Maija Kovaļevska.

Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki tradicionāli ar krāšņu „Svētku uvertīru” tika atklāti Siguldas Jaunās pils dārzā. Klātesošos priecēja un pārsteidza ne vien solistu – Viktorijas Pakalnieces, Edgara Ošlejas, Elzas Siliņas, Mika Akota, Rinalda Kandalinceva, Emīla Kivlenieka un Diānas Zandbergas – priekšnesumi, bet arī unikālais Siguldas Jaunās pils dārza noformējums. Šogad scenogrāfija tapa par godu visām izrādēm, kas iestudētas Opermūzikas svētku laikā, 27 gadu garumā.

Otrajā Opermūzikas svētku dienā apmeklētājiem Siguldas Jaunās pils dārzā bija iespēja dzirdēt „Jauno talantu” koncertu, kurā klātesošos ar uzstāšanos priecēja starptautisku konkursu laureāts Artis Muižnieks, Vladislavs Skrunds, Altea Troisi (Malta), Raitis Daudzvārds, Ruslans Andrejevs un brāļi Grīnbergi. Savukārt vakarā ar bezmaksas koncertprogrammu uzstājās šarmantās dziedātājas no „Radio trio”. Svētku centrālais notikums šajā reizē bija skatītāju iemīļotās Džakomo Pučīni operas „Toska” brīvdabas oriģināliestudējums, kurā galveno lomu atveidoja izcilā Maija Kovaļevska. Izrādē piedalījās arī Pjērs Īvs Privo (Francija), Andris Ludvigs, Krišjānis Norvelis, Kalvis Kalniņš, Rihards Kandalincevs un Andris Lapiņš.

Opermūzikas svētku noslēdzošajā dienā Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā norisinājās garīgās mūzikas koncerts, bet ar bezmaksas koncertprogrammu Jaunās pils dārzā klātesošos priecēja Latvijā vienīgais sitaminstrumentu ansamblis „Perpetuum ritmico”. Opermūzikas svētki krāšņi izskanēja Galā koncertā „No operas līdz operetei”, kura īpašie viesi bija par operas huligāni dēvētā Asmika Grigorjana (Lietuva), izcilais bulgāru tenors Kamens Čanevs, Latvijas Nacionālās operas un baleta baritons Jānis Apeinis un Francijā populārā operdziedātāja soprāns Perīne Madefa. Tāpat koncertā bija vērojama Latvijā pazīstamo un skatītāju iemīļoto operas mākslinieku Mihaila Čulpajeva, Ingas Šļubovskas-Kancēvičas, Ilonas Bageles, Krišjāņa Norveļa un Marijas Vasiljevas (Krievija) uzstāšanās. Savukārt, pie diriģenta pults – Vladimirs Kiradžijevs (Austrija). Pēc Galā koncerta apmeklētājus priecēja Lindas Leen un Riharda Lībieša koncertprogramma.

Papildu muzikālajam baudījumam Opermūzikas svētku laikā apmeklētāji varēja baudīt īpašā „Operas restorāna” piedāvājumu, kuru šajos svētkos nodrošināja kafejnīca „Mr.Biskvīts”, viesnīcas „Sigulda” restorāns, vegānās ēdienkartes restorāns „Stirna & Avocado” un „Bliss Gelato”, „Valmiermuižas alus dārza Siguldā” un vīndarītava „Ledus vīni”. Savukārt pils kompleksa rekonstruētajās ēkās bija iespējams apmeklēt radošās amatnieku darbnīcas – apgūt rotu un Siguldas spieķīšu darināšanas prasmes, satikt tekstila, ādas apstrādes un keramikas meistarus, iemēģināt roku kaligrāfijā un mīlestības vēstuļu sūtīšanā papīrmākslas darbnīcā „Viktora vēstules”, kā arī nobaudīt Siguldas saldējuma atspirdzinošās garšas.

Uz tikšanos XXVIII Starptautiskajos Opermūzikas svētkos jau nākamgad!


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi