×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-08-01
Šonedēļ Siguldas novadā: Aijas Vītoliņas muzikālais kvartets, ģimeņu futbola festivāls un citi pasākumi

Šajā nedēļas nogalē novadnieki un pilsētas viesi aicināti uz vairākiem aizraujošiem pasākumiem – Siguldas pils kompleksā apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt Aijas Vītoliņas muzikālā kvarteta koncertu, brīvdabas kino vakarā nesteidzīgi baudīt romantisku komēdiju „Homo Novus”, kā arī piedalīties pils kompleksa amatnieku darbnīcas  „Baltu rotas” 25 gadu jubilejas svinībās. Savukārt Depo sporta laukumā ģimenes aicinātas piedalīties pirmajā ģimeņu futbola festivālā. Arī Turaidas muzejrezervātā šonedēļ notiks īpašs pasākums ģimenēm ar bērniem – „Šodien Turaidas muiža pieder bērniem!”.

Nedēļas nogalē Siguldas kapsētā notiks kapusvētki.

Piektdien, 2. augustā

  • Plkst. 12.00 bezmaksas nodarbība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Siguldas Sporta centra spēka zālē.
    Pieteikšanās iepriekš, zvanot uz tālruņa numuru 26761072 (treneris Kristaps Circans).
  • No plkst. 20.00 brīvdabas kino vakars – filma „Homo Novus” un dejas ar DJ Edgaru Berci Siguldas pils paviljonā.
    Romantiskā komēdija „Homo Novus”, kas ar smaidu skatās uz kaislībām trīsdesmito gadu beigu Rīgas mākslinieku dzīvē, ir 2018. gada Latvijas skatītākā filma; tā veidota pēc Anšlava Eglīša romāna. Vienu no filmas galvenajām lomām atveido Siguldas Valsts ģimnāzijas absolvents Kaspars Zvīgulis.
    Kino vakaru no plkst. 20.00 iesildīs DJ Edgars Bercis un Valtera Krauzes vadītā prāta spēle „Kino kvizz”.
    Ieeja – bez maksas.

Sestdien, 3. augustā

  • Plkst. 9.00 bezmaksas nodarbība „Vesela mugura” ar ciguna elementiem Siguldas Sporta centrā.
  • Plkst. 12.00 ģimeņu futbola festivāls „Foot Fam Fest” Depo sporta laukumā.
    Festivālā ģimenēm būs iespēja veselīgi un aktīvi pavadīt laiku kopā, apvienojot futbolu un tūrisma aktivitātes. Pasākumā aicinātas piedalīties arī ģimenes no Siguldas novada 3–5 cilvēku sastāvā. Dalībnieku komandas sacentīsies par balvām, būs arī specbalvas; ģimene, kas iegūs visvairāk punktu, balvā saņems ceļojumu uz Slovēniju, lai 16. novembrī klātienē apmeklētu Latvijas un Slovēnijas izlašu spēli 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Plašāka informācija šeit.
  • Plkst. 12.00 kapusvētki Siguldas pilsētas kapsētā.
  • Plkst. 20.00 Aijas Vītoliņas muzikālā kvarteta koncerts Siguldas pils paviljonā.
    Ieeja – bez maksas.

Svētdien, 4. augustā

  • Plkst. 10.00 amatnieku darbnīcas „Baltu rotas” 25 gadu jubilejas pasākums Siguldas pils kompleksā.
    Pasākumā muzikālu priekšnesumu sniegs a capella vokālā grupa „Latvian Voices”, tāpat būs iespēja vērot seno cīņu paraugdemonstrējumus, ielūkoties Nameja gredzena meistarklasēs un piedalīties citās aktivitātēs. Ieeja – bez maksas. Papildu informācija apskatāma šeit.
  • Plkst. 15.00 svētki ģimenēm ar bērniem „Šodien Turaidas muiža pieder bērniem!” Turaidas muzejrezervātā.
    Svētkos bērniem un viņu vecākiem būs iespēja iepazīt Turaidas muižu un jauno ekspozīciju „Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis” atjaunotajā klaušinieku mājā.
    Pasākumā radošajās darbnīcās un izzinošās ekskursijās varēs uzzināt par darbiniekiem, kuri dzīvojuši un strādājuši Turaidas muižā, īpašā izglītojošā programmā svētku apmeklētāji uzzinās, kas ir klaušinieks, un varēs piedalīties sena darbarīka izgatavošanā. Savukārt kopā ar dabas pētnieku Māri Olti ikviens būs aicināts doties interaktīvā pastaigā „Ko slēpj Turaidas muižas Mežaparks?”. Svētku noslēgumā notiks Liepājas ceļojošā leļļu teātra izrāde, rotaļas un spēles brīvā dabā.
    Dalības maksa – no 1,15 līdz 6 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – bez maksas. Papildu informācija aplūkojama šeit.

 

Izstādes

  • Literatūras izstāde „Lasīsim arī vasarā” Mores pagasta bibliotēkā
  • Izstāde „Līvzeme. Randali/Jūrmalnieki” Turaidas muzejrezervātā
  • Vasaras lasīšanas stafete „Grāmatu brīnumainā pasaule” Jūdažu bibliotēkā
  • Rokdarbu izstāde „Pērles un vasara” Mores kauju muzejā
  • Vijas Vāveres foto izstāde „Vasaras viducī” un tematiskā izstāde par ārstniecības augiem „Daba dziedē” Allažu pagasta bibliotēkā
  • Grafikas vasaras skolas darbu izstāde Patrīcijas Brektes studijā „Art Studio Peahen”
  • Literārā izstāde „Iepazīsim mākslinieces Anetes Meleces daiļradi” ciklā „Bērnu grāmatu ilustratori” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „Vasaras brīnumu varavīksne” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā

Foto: Santa Kazaine

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi