×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-08-06
Leona Paegles ielā 6B sākta viedo atkritumu konteineru punkta būvniecība

Augustā daudzdzīvokļu namu kvartālā Leona Paegles ielā 6B sākti būvniecības darbi Latvijā pirmā viedā atkritumu konteineru punkta izveidei. Darbus plānots pabeigt līdz 16. septembrim, un to laikā būs nelielas izmaiņas satiksmes organizācijā, kā arī daļa no esošajiem atkritumu konteineriem pārvietoti konteineru rindas otrā galā.

Būvniecības darbu laikā notiks piebraucamā ceļa seguma atjaunošana, viedo konteineru nojumes un pazemes konteineru izbūve. Būvdarbu norises zona ir norobežota ar signāllentēm, neierobežojot iedzīvotājiem piekļuvi mājai. Būvdarbu zonā automašīnas novietot nedrīkstēs, bet tās varēs novietot blakus esošajā stāvlaukumā. Ar satiksmes organizācijas shēmu iedzīvotāji var iepazīties šeit.

Pēc būvdarbu pabeigšanas tiks izveidots pirmais viedais atkritumu dalītās vākšanas punkts Latvijā, kurā papildus šķirotiem stikla un vieglā iepakojuma atkritumiem iedzīvotāji varēs nodot bioloģiski noārdāmus sadzīves atkritumus un nešķirotos sadzīves atkritumus, maksājot tikai par konkrēto nodoto atkritumu apjomu. Uzskaite tiks veikta, izmantojot pašvaldības izsniegtās Siguldas novada iedzīvotāja identifikācijas kartes.

Kopumā Leona Paegles ielas daudzdzīvokļu māju kvartālā desmit esošos sadzīves atkritumu konteinerus plānots aizstāt ar diviem preskonteineriem, kas aprīkoti ar viedajām pilsētvides komunikāciju tehnoloģijām, sadzīves un bioloģiski noārdāmajiem atkritumiem. Savukārt vieglā iepakojuma un stikla šķirošanai tiks iekārtoti pazemes atkritumu konteineri.

Plānots, ka jaunās tehnoloģijas palīdzēs par gandrīz 68 tonnām gadā samazināt poligonā noglabājamo sadzīves atkritumu apjomu, kā arī ierobežot oglekļa dioksīda emisijas.

Projektu īsteno Siguldas pilsētas SIA „Jumis” sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību. Būvdarbus veic PS „VIA Blīgzna” pēc Siguldas pilsētas SIA „Jumis” pasūtījuma.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi