×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-08-07
Aicina piedalīties pārgājienā pa plānoto gājēju taku

Otrdien, 20. augustā, siguldieši aicināti piedalīties izzinošā pārgājienā pa Gaujas Nacionālā parka augšējo nogāzi no Kaķīškalna līdz Gleznotājkalnam, kur saskaņā ar Siguldas identitāti veidojošo tematisko plānojumu nākotnē paredzēts izveidot gājēju taku 10 kilometru garumā. Pārgājiens sāksies ap plkst. 18.00, pulcēšanās no plkst. 17.40 pie Laurenču sākumskolas.

Pārgājienā kopā ar ekspertiem, Dabas aizsardzības pārvaldes speciālistiem un Siguldas novada pašvaldības pārstāvjiem būs iespēja izstaigāt gājēju takas maršrutu, kas nākotnē varētu savienot Kaķīškalnu ar pilsētas centru (Lakstīgalu gravu, Svētku laukumu), tālāk Siguldas pils kvartālu un Gleznotājkalnu, aplūkojot galvenos tūrisma apskates objektus, kā arī noskaidrojot sev interesējošos jautājumus par takas izveidi.

Pastaigu takas galvenie veidošanas vadmotīvi ir daudzu Gaujas Nacionālā parka taku nepieejamība dažādām cilvēku grupām stāvo kāpņu un nelīdzeno celiņu dēļ. Pastaigu taku plānots veidot pakāpeniski, sākotnēji izveidojot tos takas posmus, kas ir pašvaldības īpašumu robežās. Jau šobrīd vairāki takas posmi ir labiekārtoti, pieejami un viegli izstaigājami, taču daudzi posmi ir jāsakārto, īpašu uzmanību pievēršot tieši tiem, kuri atrodas galvenokārt starp Gaujas Nacionālā parka un privātīpašumu robežām. Gājēju takas pašreizējā situācija aplūkojama šeit.

Plašāka informācija par plānotās pastaigu takas izveidi aplūkojama Siguldas identitāti veidojošā tematiskā plānojuma V sadaļā „Rekreācijas teritoriju attīstība”.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi