×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-08-13
Durvis vērs „Grafikas vasaras skolas” audzēkņu un pasniedzēju darbu izstāde

Kā izskatās Saldējums” sietspiedes tehnikā un kā litogrāfija Skaistule murgā” – to būs iespēja uzzināt ikvienam, kurš apmeklēs Grafikas vasaras skolas” audzēkņu un pasniedzēju darbu izstādi kultūras centrā Siguldas devons”. Izstāde apmeklētājiem durvis vērs trešdien, 14. augustā, plkst. 18.00 un būs skatāma līdz pat 3. septembrim.

Izstādes apmeklētāji varēs pārliecināties, ka radošs ir ne tikai grafikas darbu radīšanas process, bet daudz izdomas autoriem ir prasījuši arī darbu nosaukumi, piemēram „Spožā vilna naktī”, „Svešais starp savējiem”, „Tekošie teksti” un citi. Izrādās, ka grafikas tehnikā var atveidot gan slavenos Simsonus, gan rokmūziķi un pankūku. Izstādē vienlīdz nozīmīgu vietu ieņem gan vasaras skolas audzēkņu, gan pasniedzēju darbi, tāpēc tā pārsteigs un valdzinās skatītājus ar savu daudzveidību.

„Art Studio Peahen” ir mākslinieces un radoša nemiera pilnās siguldietes Patricijas Brektes mākslas studija, kas augusta sākumā aicināja jauniešus uz „Grafikas vasaras skolu”, lai desmit dienu garumā piedāvātu iepazīties ar grafikas mākslu un dažādām tās tehnikām. Skolā piedalījās 14 jaunieši no Siguldas un apkārtnes – Krimuldas, Līgatnes un Ropažiem. Daļa no dalībniekiem bija arī Mākslu skolas „Baltais flīģelis” audzēkņi, kamēr pārējiem ikdiena līdz šim ar mākslas radīšanu bijusi mazāk saistīta.

Projekta mērķis bija atraisīt jauniešos radošumu, sagādāt prieku, ko sniedz eksperimentēšana, nedomājot par to, kas ir vai nav pareizi. Lai iepazīstinātu skolas dalībniekus ar dažādām grafikas tehnikām, Patricijai Brektei palīdzēja arī citi mākslinieki – Jūrmalas Mākslas skolas pasniedzēja Kristīne Belte piedāvāja apgūt linogriezuma grafikas tehniku, biedrības „Grafikas kamera” pārstāve un grafikas darbu izstāžu kuratore Lāsma Pujāte-Stūre iepazīstināja ar folijas litogrāfijas tehniku. Pateicoties grafiķei Mētrai Drullei, kas aktīvi darbojas gan „Grafikas skolas” darbnīcā Rīgā, gan galerijā „Mētras māja” savā dzimtajā pusē Aizputē, jaunieši uzzināja par tādu dobspiedes tehnikas paveidu kā sauso adatu. Savukārt Latvijas Mākslas akadēmijas profesors un Audiovizuālās mediju mākslas nodaļas vadītājs Jānis Murovskis ļāva izmēģināt spēkus sietspiedes tehnikā un pierādīja, ka šī šķietami vienkāršā tehnika ļauj realizēt pārdrošākās idejas.

Tie, kas vēlas ieskatīties meistardarbnīcu norisē, aicināti aplūkot foto galeriju un gatavoties pašiem izzināt grafikas mākslas noslēpumus, piedaloties nākamajā „Grafikas vasaras skolā”. Lai sevī atklāt mākslinieku varētu ikviens, sākot no septembra Patricija Brekte savā studijā piedāvās iknedēļas grafikas nodarbības gan lieliem gan maziem.

Projekts „Grafikas vasaras skola” tapis ar Siguldas pašvaldības finansiālu atbalstu, tas ieguvis arī AS „Latvijas Valsts meži” un Valsts kultūrkapitāla fonda Vidzemes kultūras programmas atbalstu.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi