×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-08-15
Siguldā notiks starptautiskās dizaina vasaras skolas „MAD” publiskās lekcijas

Sestdien un svētdien, 17. un 18. augustā, Siguldas pils kvartālā „Coworking Sigulda” telpās ikviens interesents aicināts apmeklēt starptautiskās dizaina vasaras skolas „MAD” publiskās lekcijas, kurās ar pieredzi un zināšanām dalīsies „MAD” skolas pasniedzēji  ilgtspējīga dizaina, mākslas, zinātnes un amatniecības profesionāļi.

Starptautiskās dizaina vasaras skolas „MAD” mērķis ir caur praktisku darbu un radošiem eksperimentiem paplašināt izpratni par dizainu un amatniecību, ļaujot studentiem kopā ar mentoriem meklēt risinājumus aktuāliem jautājumiem, kas skar mūsdienu un nākotnes cilvēka dzīves kvalitāti un vidi, kā arī nodot zināšanas plašākai publikai.

Publisko lekciju programma

17. augustā plkst. 10.30–13.30

  • Lekciju „Embodied Culture and Design” vadīs Sabīne Enea (Sabina Enea, Vācija), kas strādā individuāli un ar cilvēku grupām, pielietojot kustību, vizuālo mākslu, apceri, ekspresiju, izpēti un radīšanas mākslu.
  • Lekciju „Artificial Life” vadīs Martins Hančics (Martin Hanczyc, Itālija) – pētnieks, zinātnieks, bioķīmiķis, goda lektors Bārtletas Arhitektūras skolā, Londonas Universitātes koledžā, kā arī asociētais profesors Dienviddānijas universitātē.
  • Ar publisko lekciju „Thinkinh in Action” uzstāsies produktu dizaineris Jerūns van de Hrūters (Jeroen van de Gruiter, Nīderlande). Praksē Jerūns transformē idejas par funkcionalitāti, par objektiem, kas paredzēti ikdienas lietošanai. Novērojumi no ikdienas un apkārt esošajām norisēm rada jaunas idejas par to, kā prezentēt noteiktas funkcijas. Izmantojot zīmēšanas tehniku un modelēšanu, tiek noteikts objekta mērogs un konstrukcija. Projekti tiek realizēti, sadarbojoties ar amatniekiem, kas dod iespēju strādāt ar dažādiem materiāliem un dažādās tehnikās.
  • Ar lekciju „Landscape panorama” uzstāsies Kristians Venerstrēms Jensens (Christian Vennerstrom Jensen, Dānija/Bahreina) – arhitekts un arhitektūras pasniedzējs no Kopenhāgenas. Kristians ir aktīvs biedrs un līdzizveidotājs dizaina studijā „Bahraini Danish”, kuras darbi ir vairākkārt prezentēti un izrādīti Persijas līča reģionā, kā arī Eiropā.

18. augustā plkst. 10.30–13.30

  • Lekciju „Domesticated Savages” vadīs dizaina un mākslas studijas „Soft Baroque” pārstāvji Nikolass Gārdners un Saša Štucina (Nicholas Gardner un Saša Štucin, Lielbritānija). Dizaineri vienlaicīgi strādā gan objektu dizaina, gan mākslas jomā. Mākslinieku Londonā bāzētā studija pievēršas darbu radīšanai ar konfliktējošām funkcijām un tēliem, taču līdztekus neatsakoties no skaistuma vai patērētāju loģikas. Mākslas studijā „Soft Baroque” galvenokārt tiek strādāts uz robežu sajaukšanu starp pieņemamām mēbeļu tipoloģijām un konceptuāliem, reprezentatīviem objektiem.
  • Lekciju „Side-effects of design” vadīs dizaina pētniece un inovāciju stratēģe Karīna Visonova (Karina Vissonova, Ungārija). Karīna ir „Institute of Advanced Design Studies” dibinātāja Budapeštā; strādājusi pētniecības, izglītības, sabiedrības attīstības un daudznozaru dizaina projektos, sadarbojoties ar plašu uzņēmumu loku, preču ražotājiem, arhitektiem, inženieriem, dizaineriem un uzņēmējiem Ziemeļvalstu reģionā. Viņas pētniecības joma ir dizaina filozofija ar uzsvaru uz ilgtspējīgu dizainu.
  • Noslēdzošo lekciju „Micro World” pasniegs bioloģijas zinātņu doktors Tūrs Selga (Latvija). Tūrs ir Medicīnas fakultātes asociētais profesors un grāmatas „Šūnu bioloģija” autors, viņa plašais pētījumu lauks ietver pētījumus par hloroplastu iespējām audzēt cilvēka šūnas un pētījumus par baktēriju fizioloģisko reakciju uz dažādām zāļu klasēm.

Lekcijas notiks angļu valodā. Dalība – bez maksas.

Starptautiskā dizaina vasaras skola „MAD”, kuras tēma šogad būs „Transhumānisms”, Siguldā norisināsies jau ceturto gadu. Desmit dienu laikā, no 15 līdz 25. augustam, vasaras skolā dalībnieki meklēs dizaina risinājumus izaicinājumiem, kas skar cilvēka ķermeni. Kombinējot dabaszinātnes, amatniecību, dizainu un mākslu, tiks radīti eksperimentāli dizaina objekti un koncepcijas.

Starptautiskā dizaina vasaras skola „MAD” notiek ar Siguldas novada pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Papildu informāciju par starptautisko dizaina vasaras skolu „MAD”, lektoriem un pasākumiem iespējams apskatīt skolas tīmekļa vietnē.

 

Publiskajās lekcijās var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi