×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-08-28
Kapsētās ieviesti jauni drošības pasākumi un veikta organisko atkritumu utilizācija

Rūpējoties par Siguldas novada kapsētu teritoriju labticīgu lietošanu, iedzīvotāju iekārtoto tuvinieku atdusas vietu saglabāšanu, sargājot tās no iespējama vandālisma vai zādzībām, kā arī rūpēs par kapsētu apmeklētāju drošību, Pašvaldības policija ir uzsākusi kapsētu teritoriju videonovērošanu. Tāpat Siguldas novada kapsētās veikti sezonas laikā uzkrāto organisko atkritumu utilizācijas darbi – Siguldas kapsētā utilizācijai izvesti aptuveni 40m3, Allažu pagasta kapsētā – 35m3, savukārt Mores pagasta kapsētā – aptuveni 10m3 atkritumu.

Kā jau ziņots, Allažu pagasta kapsētā iepriekš konstatēta nelikumīga būvgružu izvešana. Siguldas novada kapsētās arī agrāk nereti tika konstatēti gadījumi, kad negodprātīgi iedzīvotāji ieveduši un sadzīves atkritumu konteineros iegāzuši celtniecības materiālus, tai skaitā, būvgružus un betona flīzes, elektropreces un citas personīgajā mājsaimniecībā vairs nevajadzīgus priekšmetus.

Kapsētās konstatēti arī atsevišķi augu stādījumu un kapavietu labiekārtojuma mazo arhitektūras formu, soliņu un apmaļu, zādzību gadījumi. Par konstatētiem šādiem gadījumiem ziņots arī pērn.

Siguldas novada administratīvajā teritorijā ir trīs kapsētas, un visas trīs atrodas pašvaldības atbildībā un pārraudzībā. Siguldas kapsēta aizņem 8,6 hektārus, Allažu pagasta kapsēta Stīveros, Allažu pagastā – 7,2 hektārus un Mores pagasta kapsētā Morē, Mores pagastā – 1 hektāra lielu teritoriju.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi