×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-08-30
Šonedēļ Siguldas novadā: Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens, Baltijas minikausa triāls un citi pasākumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldā norisināsies tradicionālais Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens, kas kā ierasts pulcēs sporta draugus no visas Latvijas, kuri varēs startēt dažāda garuma un kategorijas distancēs. Sacensību laikā plānoti satiksmes ierobežojumi. Savukārt moto trasē „Peltes” bērni sacentīsies Baltijas Minikausa triāla sacensībās. Bet kultūras cienītāji augusta siltos vakarus aicināti pavadīt Siguldas pils paviljonā, baudot ģitārista Reiņa Jaunā koncertu un dueta „Mazais princis” uzstāšanos.

 

Piektdien, 30. augustā

  • Plkst. 20.00 ģitārista Reiņa Jaunā koncerts Siguldas pils paviljonā.
    Reinis Jaunais ir ceļojošs mūziķis, kurš pagājušā gadā vien sniedzis ap 250 uzstāšanās 16 pasaules valstīs, daudzas valstis apceļojot arī kā ielu muzikants. Reinis ir izdevis sešus savas oriģinālmūzikas albumus, kā arī piedalījies vairāku citu mūziķu, tostarp Dināra Gulbja un Ilzes Rižes albumu ierakstos.
    Pasākuma laikā darbosies „Valmiermuižas alus dārzs” un „Siguldas saldējums”. Ieeja – bez maksas.

Sestdien, 31. augustā

  • Plkst. 9.00 bezmaksas ūdens aerobika Siguldas Sporta centrā.
    Nodarbībām iepriekš jāpiesakās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860 vai rakstot uz e-pasta adresi ssc@siguldassports.lv.
  • Plkst. 12.00 Baltijas Minikausa triāla sacensību 4. posms bērniem moto trasē „Peltes”. Sacensības pulcēs teju 50 spēcīgākos Baltijas mototriāla braucējus bērnu klasēs.
    Siguldas triāla sacensību trase sastāv no dabīgiem un mākslīgi veidotiem šķēršļiem – paletēm, baļķiem, akmeņiem un motokrosa trases tramplīniem. Sacensību dalībniekiem kopā būs jāveic piecas dažādas grūtības trasītes jeb posmi „Mini A”, „Mini B” un „Mini C” klasēs. Pašiem mazākajiem sacensību dalībniekiem būs iespēja startēt dip-dap klasē ar balansa velosipēdiem.
    Pieteikties sacensībām iespējams šeit. Papildu informācija par sacensībām pieejama šeit.
  • Plkst. 20.30 duets „Mazais princis” Siguldas pils paviljonā.
    Duets „Mazais princis” savu izpildīto mūziku dēvē par alternatīvo šlāgeri, Latvijas klausītāju sirdis iekarojis ne tikai ar lipīgiem meldiņiem, bet arī vizuālo stilu, kas ieturēts labākajās šlāgergrupu skatuves tēlu tradīcijās. Siguldas pils paviljons apmeklētājiem būs atvērts no plkst. 20.00. Duets „Mazais princis” uz skatuves kāps plkst. 20.30.
    Pasākuma laikā darbosies „Valmiermuižas alus dārzs” un „Siguldas saldējums”. Ieeja – bez maksas.

Svētdien, 1. septembrī

  • Plkst. 11.00 29.Latvijas riteņbraucēju Vienības velobrauciens.
    Vērienīgā sporta notikuma dalībnieki varēs piedalīties Sporta šosejas, Kalnu divriteņu, Tautas, kā arī Retro velo tūrisma braucienos. Starta un finiša zonas karte aplūkojama šeit. Reģistrēties sacensībām iespējams www.velo.lv.
    Sacensību laikā plānoti vairāki satiksmes ierobežojumi Siguldā un tās apkārtnē – turpinās valsts galvenā autoceļa A2 un Pulkveža Brieža ielas krustojuma pārbūve, kā arī Vidzemes šosejas remontdarbi. Aicinām sekot līdzi izvietotajiem brīdinājuma plakātiem un ceļa zīmēm par būvdarbu veikšanu un ierobežojumiem ceļu satiksmē. Iedzīvotāju un pilsētas viesu ievērībai informējam, ka Siguldas kalns un Turaidas kalns (autoceļš P8 posmā Sigulda–Turaida) būs slēgts no plkst. 10.40 līdz 11.10 un no plkst. 12.00 līdz 17.00.
    Sacensību dalībniekiem un apmeklētājiem būs pieejami šādi stāvlaukumi:
    • P1 Pļava pie panorāmas rata un P2 gaisa trošu vagoniņa stāvlaukums – pa Jāņa Poruka ielu iebraukšana līdz plkst. 10.45 un no plkst. 11.10 līdz 12.00, pa Leona Paegles ielu līdz plkst. 9.00, izbraukšana pa Leona Paegles ielu tikai pēc plkst. 17.00;
    • P3 Pie Dabas aizsardzības pārvaldes – iebraukšana līdz plkst. 12.00, izbraukšana pēc plkst. 14.30;
    • P4 Stāvlaukums un pļava Pils un Krišjāņa Barona ielu krustojumā (pie lokveida kustības) – ieraukšana pļavā no Krišjāņa Barona ielas;
    • P5 Pie kultūras centra „Siguldas devons” (Pils iela 10) un Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centra (Raiņa iela 3);
    • P6 Pļava pie Skolas ielas – iebraukšana no Skolas ielas;
    • P7 Pie Siguldas Valsts ģimnāzijas (Krišjāņa Barona iela 10) – iebraukšana no Atbrīvotāju ielas;
    • Papildus Atkarībā no laika apstākļiem, pļava aiz Krišjāņa Barona pieminekļa (iebraukšana no Līvakalna ielas), iebraukšana līdz plkst. 12.00, izbraukšana pēc plkst. 14.30;
    • P Tehniskajam personālam Svētku laukuma pļava, stāvlaukums pie Svētku laukuma;
    • P VIP Lāčplēša iela posmā no Leona Paegles ielas līdz Cēsu ielai;
    • Automašīnu apstāšanās un stāvēšana ielu malās atļauta atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem.

​Organizatori atgādina, ka sacensību dalībniekiem ir aizliegts novietot transportu daudzdzīvokļu namu pagalmos. Tāpat novietot transportlīdzekļus būs aizliegts visā Raiņa ielas garumā, Leona Paegles ielā posmā no Lāčplēša ielas līdz Svētku laukumam, visā Cēsu ielas garumā, Pils ielā no Šveices ielas līdz Cēsu ielai, visā Šveices ielas garumā, Kalna un Noliktavas ielā, Līvkalna ielā.
Plašāka informācija par satiksmes ierobežojumiem aplūkojama šeit.

Izstādes

  • Literatūras izstāde „Lasīsim arī vasarā” Mores pagasta bibliotēkā
  • Vasaras lasīšanas stafete „Grāmatu brīnumainā pasaule” Jūdažu bibliotēkā
  • Rokdarbu izstāde „Pērles un vasara” Mores kauju muzejā
  • Vijas Vāveres foto izstāde „Vasaras viducī” un tematiskā izstāde par ārstniecības augiem „Daba dziedē” Allažu pagasta bibliotēkā
  • Izstāde „Latvieša laimes formulas meklējumos; rakstniecei Dacei Rukšānei – 50” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „Starp diviem krastiem; rakstniecei Ainai Zemdegai – 95” Siguldas novada bibliotēkā
  • Literārā izstāde „Aicina „Bērnu, jauniešu, vecāku žūrija”” Siguldas novada bibliotēkā
  • Tematiskā izstāde „Baltijas ceļam – 30. Stāsti un atmiņas” Siguldas novada bibliotēkā
  • Grafikas vasaras skolas darbu izstāde kultūras centrā „Siguldas devons”
  • Literārā izstāde „Skolas tematikas atainojums bērnu literatūrā” Siguldas novada bibliotēkā
  • Novadpētniecības izstāde „Ar Siguldu sirdī: Zigurdam Zuzem – 90” Siguldas novada bibliotēkā
  • Zigurda Zuzes piemiņai veltīta grafikas darbu izstāde „Siguldas ainava” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „Gaismas ceļā. Baltijas ceļam – 30” Turaidas muzejrezervātā
  • Pedagoģijas un psiholoģijas grāmatu izstāde „Padoms vecākiem”

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi