×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-08-30
Maksa par bērnu ēdināšanu izglītības iestādēs būs līdzšinējā apmērā

Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvalde informē, ka pēc veiktās iepirkuma procedūras arī turpmāk ēdināšanas pakalpojumus Siguldas Valsts ģimnāzijā, Siguldas pilsētas vidusskolā, Siguldas 1. pamatskolā, kā arī Allažu pamatskolā un pirmsskolas izglītības grupās veiks SIA „Baltic Restaurants”.

Saskaņā ar iesniegto piedāvājumu maksa par kompleksajām pusdienām 5.–12.  klašu skolēniem būs tāda pati kā līdz šim  – 1,55  eiro, bet par trīsreizēju ēdināšanu Allažu pamatskolas pirmsskolas izglītības grupās – 3 eiro. SIA „Baltic Restaurants” turpinās arī ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu Siguldas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs. Pašvaldība turpinās līdzfinansēt daļu no ēdināšanas izmaksām novadā deklarētajām ģimenēm.

Lai ēdināšanas pakalpojumi Siguldas novada bērniem būtu kvalitatīvi, iesniegtā piedāvājuma atbilstību – ēdienu dažādību, produktu uzturvērtību, enerģētisko vērtību un atbilstību bērnu vecuma posmam, pārtikas produktu daudzveidību un sezonalitāti – vērtēja pieaicinātais eksperts, sertificēts uztura speciālists. Papildus tam tika vērtēts arī pretendenta piedāvātais ēdināšanas pakalpojumu organizēšanas plāns, lai nodrošinātu kvalitatīvu un efektīvu ēdināšanu.

Lai palielinātu apkalpošanas efektivitāti un racionālu ēdienu izmantošanu, turpmāk Siguldas Valsts ģimnāzijā un Siguldas 1. pamatskolā, izņemot 1. klases, tiks izveidotas pašapkalpošanās līnijas, ļaujot skolēniem pašiem komplektēt maltītes sastāvdaļas un apjomu. Kā liecina SIA  „Baltic Restaurants” līdzšinējā pieredze, skolēni ātri apgūst šādu ēdināšanas pakalpojuma organizēšanu, labprāt komplektē pusdienu porcijas, izvēloties sastāvdaļas un to proporcijas, turklāt šādi organizēta ēdināšana ļauj samazināt pārtikas atkritumu apjomu. Ēdināšanas pakalpojuma sniedzēji septembrī veltīs papildu resursus, lai palīdzētu apgūt pašapkalpošanās līniju pamatprincipus.

Kā to paredz pašvaldības saistošie noteikumi „Par materiālās palīdzības pabalstiem Siguldas novadā”, novadā deklarētajām daudzbērnu ģimenēm pašvaldība līdzfinansē 20–75% no ēdināšanas izmaksām:

  • 20% atlaide ēdināšanas pakalpojuma apmaksai, ja pirmsskolas izglītības iestādi vai vispārizglītojošās skolas 5.–12. klasi apmeklē viens bērns;
  • 30% atlaide ēdināšanas pakalpojuma apmaksai, ja pirmsskolas izglītības iestādi vai vispārizglītojošās skolas 5.–12. klasi apmeklē divi bērni;
  • 50% atlaide ēdināšanas pakalpojuma apmaksai, ja pirmsskolas izglītības iestādi vai vispārizglītojošās skolas 5.–12. klasi apmeklē trīs bērni;
  • 75% atlaide ēdināšanas pakalpojuma apmaksai, ja pirmsskolas izglītības iestādi vai vispārizglītojošās skolas 5.–12. klasi apmeklē četri un vairāk bērnu.

Pašvaldība turpinās līdzfinansēt ēdināšanas pakalpojuma izmaksas pirmsskolas izglītības iestādēs 10% apmērā arī pārējām Siguldas novadā deklarētajām ģimenēm. Attiecīgi vienas dienas trīsreizēja ēdināšana vecākiem ar pašvaldības līdzfinansējumu izmaksās 2,70 eiro. Atvieglojumi ēdināšanas maksai paredzēti arī novadā deklarētiem bērniem no maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm – skolās 100% apmērā un pirmsskolas izglītības iestādēs 50% apmērā, ja bērnu audzina abi vecāki, un 75% apmērā, ja bērnu audzina viens no vecākiem.

Siguldas novada pašvaldība, tāpat kā līdz šim, aicina vecākus aktīvi iesaistīties pakalpojuma kvalitātes nodrošināšanā, sekojot līdz ēdināšanas kvalitātei, kā arī izsakot priekšlikumus pakalpojuma uzlabošanai izglītības iestāžu vadītājiem vai medmāsām.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Māra Linka
- 2019-09-02 20:08

Labdien!
Vai varat paskaidrot – kāpēc šī paša uzņēmuma ēdināšanas cenas bērnu dārzos tik ļoti atšķiras? Allažu pamatskolas bērnu dārza bērni maksā 3.e par ēdināšanu, taču Ogrē šis pakalpojums maksā 2.35e bez pašvaldības līdzmaksājuma

Atbilde: Māra Linka
Administrācija
- 2019-09-03 12:07

Labdien!

Ēdināšanas pakalpojuma izmaksas ir noteiktas saskaņā ar ēdināšanas iepirkuma prasībām, kas dažādos novados ir atšķirīgas. Siguldas novada ēdināšanas pakalpojumu nosacījumos ir iekļautas augstākas prasības ēdienu un produktu kvalitātei nekā citviet.
Allažu pirmsskolas grupās ēdināšanas pakalpojumu izmaksas ir tādas pašas kā visās novada pirmsskolas izglītības iestādēs, turklāt ikvienam novadā deklarētajam bērnam pašvaldība sedz 10%, un par ēdināšanas pakalpojumu ir jāmaksā 2,70 eiro.

Pasākumi