×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-09-02
Nedēļas nogalē ar trīs dienu programmu atklās kultūras centra „Siguldas devons” otro sezonu
No 6. līdz 8. septembrim ar aizraujošu un daudzveidīgu programmu tiks atklāta kultūras centra „Siguldas devons” otrā sezona. „Siguldas devons” ir nobriedis otrajam lēcienam – lēcienam dziļumā, lēcienam dzīlēs. Devona laikmets bija lēciens pasaules evolūcijā. Arī „Siguldas devons” ir gatavs turpināt pārsteigt, aizraut un vilināt savu skatītāju kultūras notikumu dzīlēs un spēlēs vareno izrādi, kurā vakardiena pārtop rītdienā un pirmais lēciens pāraug otrajā. Tas dzīvos kā kultūras telpa, kurā satiekas dažādu interešu un paaudžu apmeklētāji. 

Jaunajā sezonā ēka tiks piepildīta ar kvalitatīvu un daudzveidīgu kultūras un mākslas saturu, turpinot iesākto ceļu jaunas pieredzes veidošanā, formas daudzveidības meklēšanā, kā arī veiksmīgas partnerības un sadarbības projektu īstenošanā.

Piektdien, 6. septembrī

  • Plkst. 20.00 un 21.30 „Siguldas devons” izaicina skatītājus piedalīties radošā ceļojumā „Lēcieni”, kas norisināsies galvenajās kultūras notikumu zālēs – „Radix”, „Silva” un „Digiti”.

Devonā augi iemācījās iesakņoties, meži – stiepties pret debesīm un zivju pēcteči – staigāt pa sauszemi. Radošā ceļojuma laikā ar gaismas, kustības, skaņas un attēla klātbūtni izgaismosim „veiksmes laikmeta” evolūcijas procesu filozofisko transformēšanos šodienas cilvēka pieredzes modelī.

Ieeja ar bezmaksas ieejas kartēm, kuras iespējams izņemt „Siguldas devona” kasē. Vietu skaits – ierobežots.

  • Tāpat kultūras baudītājiem tiks atvērta foto izstāde „No septembra līdz septembrim”, kas ļaus ieskatīties „Siguldas devona” pirmajā daudzveidīgajā un krāšņajā darbības sezonā. Izstāde būs apskatāma no 6. līdz 18. septembrim.

Sestdien, 7. septembrī

  • Plkst. 11.00 „Siguldas devons” aicina pasākumu rīkotājus un producentus uz sarunu brokastīm. Ieeja – ar ielūgumiem.
  • Plkst. 14.00 Dokumentālā filma „Kusamas bezgalība”, režisore Hītere Lenca, ASV. Ieeja  bez maksas.

Filma ļaus izsekot mākslinieces Jajoi Kusamas dzīvei no bērnības konservatīvajā Japānā līdz pat slavas uzplaiksnījumam ASV 1960. gados, kad viņa par preses uzmanību cīnījās ar nevienu citu kā Endiju Vorholu. Šobrīd māksliniecei ir astoņdesmit gadu, pēdējos 30 no tiem viņa ir pavadījusi garīgās veselības aprūpes iestādē Japānā. Jajoi Kusama ir atzīta par vienu no mūsdienu avangarda mākslas ikonām. Filma būs angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā. Filmu nav ieteicams apmeklēt skatītājiem, kas jaunāki par 12 gadiem. Sadarbībā ar „Kino Bize visas kultūras centra „Siguldas devons” 2. sezonas garumā apmeklētājiem būs iespēja vērot daudzveidīgu kino piedāvājumu.

  • Savukārt plkst. 19.00 koncertā „Labvakar, Latvija! Labvakar, Sigulda!” skanēs komponista Jāņa Lūsēna mūzika no teātra izrādēm „Kaupēn, mans mīļais”, „Sfinksa”, „Indriķa hronika” un citām, kā arī pirmie komponista soļi elektroniskajā mūzikā un dziesmas, kas savulaik aizrāva daudzus un priecē vēl šodien.

Koncertā komponistam Jānim Lūsēnam pievienosies dziedātāji Zigfrīds Muktupāvels, Ance Krauze, Uģis Roze, Kristīne Zadovska, Andris Ērglis, Anmary, Ralfs Eilands, Ieva Akuratere, Annija Putniņa, Elizabete Lukaševiča, kā arī jauktais koris „Atvars”, diriģents Jānis Baltiņš. Koncertu vadīs – Oskars Morozovs.

Biļetes cena no 20 līdz 30 eiro,Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem 20% atlaide.

Svētdien, 8. septembrī uz kultūras centru īpaši tiek aicinātas ģimenes ar bērniem.

  • No plkst. 11.00 līdz 17.00 mazie novadnieki varēs līdzdarboties aizraujošās radošās un izzinošās nodarbēs.
  • Plkst. 14.00 Muzikāla izrāde visai ģimenei „Loranga jeb stāsts par vienu gluži traku māju”.

Izrāde stāsta par zēnu vārdā Masarīns, kas kopā ar tēti Lorangu un vectēvu Dartanjanu mitinās lauku mājās un ik dienu sastopas ar neparastiem notikumiem. Izrādes pamatā ir zviedru mūsdienu rakstnieces Barbru Lindgrenas asprātīgais un ēverģēlīgais piedzīvojumu stāsts „Loranga”.

Izrādē piedalīsies aktieri Māra Uzuliņa, Agris Krapivņickis un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķu ansamblis.

Biļetes cena no 6 līdz 10 eiro.Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem 20% atlaide, novada daudzbērnu ģimenēm – 40% atlaide. Bērniem līdz 5 gadu vecumam, ja netiek aizņemta atsevišķa sēdvieta, ieeja  bez maksas.

Īstenojot Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansēto projektu „Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana Siguldas novada Kultūras centra ēkā”, 2018. gadā pabeigti kultūras centra „Siguldas devons” rekonstrukcijas darbi. Domājot par energoefektivitāti, būve ir aprīkota ar ēkas vadības sistēmu, kas automātiski regulē un vada ventilācijas, apkures, apgaismojuma un kondicionēšanas iekārtas. Enerģijas patēriņš apkurei plānots 32,60 kWh/m2 gadā, projekta oglekļa dioksīda emisiju samazinājums – 44 568,79 kg CO2/gadā.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi