×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-09-11
Siguldā aizvadīts Latvijas čempionāts rollerslēpošanas sprintā

Aizvadītajā nedēļas nogalē Siguldā Fischer Slēpošanas centrā Latvijas čempionāta rollerslēpošanā 2. posma ietvaros dalībnieki sacentās 1,2 kilometru sprintā brīvajā stilā. Atšķirībā no ierastā rollerslēpošanas sprinta, kas ir 200 metri, šis bija vairāk pietuvināts slēpošanai, kur uz sniega ziemā ir jāveic no 1,1 līdz 1,7 kilometriem.

Vīriešu konkurencē sacentās trīs dalībnieki – cēsnieks Artūrs Brants (1. vieta), cēsnieks Reinis Upens (2. vieta) un Edgars Bernāns (3. vieta). Sieviešu konkurencē uz starta izgāja Paula Bergfelde (1. vieta) un Ilona Upena (2. vieta).

V-18 grupā rīdzinieks Aleksandrs Ļūļe nesaskārās ar sīvu pretestību un varēja svinēt uzvaru sešu dalībnieku konkurencē. Tikmēr cīņā par otro vietu rīdzinieks Bruno Strupulis apsteidza nedaudz ātrāk par viņu kvalifikāciju veikušo Artūru Tinusu. Meitenēm šajā vecuma grupā piecu dalībnieču vidū madoniete Kima Krūmiņa arī svinēja pārliecinošu uzvaru, kamēr cēsnieces Marta Priede un Kristiāna Riekstiņa finišēja stabilās otrās un trešās vietas pozīcijās.

V-16 grupā 14 dalībnieku konkurencē savu pārākumu apliecināja madonietis Lauris Kaparkalējs, bet ļoti spraigajā cīņā par otro vietu siguldietis Rainers Paeglis, tomēr beigās par pāris centimetriem bija priekšā rīdziniekam Bruno Krampem. Tikmēr meiteņu konkurencē Samanta Krampe negaidīti ļoti pārliecinoši pārspēja savu pārinieci pasaules čempionātā komandu sprintā Līvu Šahno, kura martā izcīnīja pārliecinošu uzvaru brīvā stila distancē slēpošanā. Ar trešo vietu Līga Volka nopelnīja Krāslavai medaļu meiteņu konkurencē pēc daudzu gadu pārtraukuma.

V-14 grupā cēsnieks Emīls Zaķis bija ātrāks par pārējiem 15 konkurentiem un svinēja pārliecinošu uzvaru, bet līdzīgajā cīņā par otro vietu daugavpilietis Iļja Zilis apsteidza madonieti Raineru Upenieku. Meitenēm šajā grupā sanāca visnegaidītākie pavērsieni. Pirmais negaidītais pārsteigums tika piedzīvots kvalifikācijā, kur pusfināla astotniekam neizdevās kvalificēties vienai no galvenajām favorītēm Lindai Kaparkalējai no Madonas. Finālā 3. vietu ieguva kvalifikācijas pārliecinošā uzvarētāja rīdziniece Marta Bukša, bet pirmo vietu izcīnīja cēsniece Marta Upmale. Madoniete Madara Veckalniņa bija tuvu uzvarai, tomēr noslēgumā sportiste ierindojās 2. vietā.

V-12 grupā tāpat kā augusta izskaņā ļoti spraiga cīņa par uzvaru 33 dalībnieku vidū izvērtās starp Cēsu pilsētas sporta skolu pārstāvošo Rūdolfu Raudziņu un madonieti Ernestu Plotku. Lai arī abus šķīra tikai pussekunde, vēlreiz ātrākam esot Rūdolfam, tomēr tā vairs nebija 0,1 sekunde kā tas bija augusta izskaņā. Abu siguldiešu starpā Bruno Bilans tomēr ar labāku laiku otrajā braucienā pārspēja savu komandas biedru Kristapu Paio. Meiteņu konkurencē šajā vecuma grupā līdzvērtīgas un spraigas cīņas nebija vērojamas, dubultuzvaru Cēsīm atnesot ātrākajai meitenei Stellai Bleidelei un otrās vietas ieguvējai Amēlijai Zaķei. Tikmēr visjaunākā no pirmajā desmitniekā 22 meiteņu konkurencē iekļuvušajām dalībniecēm, Lāsma Beķere, spēja nosargāt trešo vietu arī pēc otrā brauciena.

Fotogalerija no sacensībām pieejama šeit.

Sacensības norisinās ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu.

Informāciju sagatavoja:
Ivars Bācis


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi