×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-09-13
28. septembrī Siguldā notiks donoru diena

Sestdien, 28. septembrī, no plkst. 10.00 līdz 14.00 Veselības dienas laikā pie Siguldas Sporta centra Valsts asinsdonoru centra autobusā novadniekiem būs iespēja ziedot asinis, tādējādi palīdzot līdzcilvēkiem.

Donoriem līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai personas apliecība), donoru grāmatiņa, ja tāda ir, un jānorāda savs bankas konta numurs.

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) aicina cilvēkus ziedot asinis, lai varētu uzturēt stabilu asins krājumu un ar nepieciešamajiem asins komponentiem apgādāt pacientus ārstniecības iestādēs. Par asins donoru var kļūt personas vecumā no 18 līdz 65 gadiem, kuru ķermeņa svars ir virs 50 kilogramiem.

Pirms asins ziedošanas donori aicināti pievērst uzmanību saviem ēšanas paradumiem, lai asinis nebūtu hilozas (treknas) un varētu tikt izmantotas smagi slimu pacientu ārstēšanai. Vismaz iepriekšējā dienā un dienā, kad ziedo asinis, ir jāēd bez pārmērībām. Nedrīkst uzturā lietot treknus un neveselīgus produktus. No ēdienreizes līdz asins ziedošanai ir jāpaiet vismaz trīs stundām. Pirms asins ziedošanas 24 stundu laikā jāuzņem daudz šķidruma: ūdeni, nesaldinātas augļu un dārzeņu sulas. Nedrīkst lietot enerģijas un alkoholiskos dzērienus. Asins nodošana nav vēlama pēc nakts maiņas, saspringta darba vai emocionāla pārdzīvojuma.

Atgādinām, ka Siguldā no 23. līdz 29. septembrim norisinās Veselības un sporta nedēļa, kuras laikā iespējams apmeklēt dažādas lekcijas un nodarbības par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu.

Daļa no Siguldas novada Veselības un sporta nedēļas un Veselības dienas aktivitātēm tiek finansēta Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/018 „Esi vesels Siguldas novadā!” ietvaros.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi