×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-09-13
Šonedēļ Siguldas novadā: kabarē apvienība „Gapoljēri”, labdarības pasākums „Kalniešu spēles” un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē novadnieki un pilsētas viesi aicināti uz vairākiem kultūras pasākumiem – Siguldas pils paviljonā muzicēs virtuves kabarē apvienība „Gapoljēri” un mūzikas grupa „Polifauna”, savukārt kultūras centrā „Siguldas devons” norisināsies dzejas dienām veltīts pasākums „Dzeja un dziesma”. Tāpat visas nedēļas garumā līdz 14. septembrim kultūras centrā „Siguldas devons” dzejas cienītājiem ir iespēja piedzīvot „audiodušu”, kas ir estētiska, funkcionāla un tehniski droša atvērta tipa kabīne, kurā var ērti iekārtoties, uzlikt austiņas un baudīt tādus mūsdienu latviešu dzejniekus kā Kārlis Vērdiņš, Eduards Aivars, Inga Gaile, Krišjānis Zeļģis, Katrīna Rudzīte, Inese Zandere. Sportisku aktivitāšu cienītāji šonedēļ aicināti piedalīties labdarības pasākumā „Kalniešu spēles”, kas norisināsies Svētku laukumā.

Piektdien, 13. septembrī

  • Plkst. 20.00 muzikāli noskaņotu teatrāļu grupas „Gapoljēri” koncerts Siguldas pils paviljonā.
    Grupas sastāvā darbojas jaunie aktieri un dažādu Latvijas teātru darbinieki – Kristians Kareļins (vokāls), Artis Drozdovs (basģitāra), Normans Bārbals (bungas), Māris Kurtiņš (ģitāra) un Normunds Zālamans (ģitāra).
    Apvienības radīto galaproduktu var raksturot kā pozitīvu lādiņu, ietērptu kvalitatīvā muzikālā pavadījumā. „Gapoljēri” skatītājus iepriecina ar īpašu šova programmu, skatuves tērpiem, neizsīkstošiem pārsteigumiem un oriģināldziesmām par aktuālām sadzīves tēmām, kuru pavadījumā ikviens var ļauties dejām un dziedāt līdzi.
    Ieeja pasākumā atvērta no plkst. 20.00. Pasākuma laikā darbosies „Valmiermuižas alus dārzs” un „Siguldas saldējums”. Ieeja – bez maksas.

Sestdien, 14. septembrī

  • Plkst. 9.00 bezmaksas jogas nodarbība Siguldas Sporta centrā.
  • No plkst. 12.00 līdz 16.00 labdarības pasākums „Kalniešu spēles” Svētku laukumā.
    Pasākumā ikvienam būs iespēja piedalīties sportiskās un jautrās disciplīnās, dalības maksu ziedojot cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem.
    „Kalniešu spēlēs” aicināts piedalīties ikviens – individuāli vai četru cilvēku komandā – savas spējas pārbaudot spēka, jautrības, veiklības un atjautības disciplīnās, sacenšoties par vērtīgām balvām. Līdztekus norisināsies atrakcijas bērniem, radošās darbnīcas, muzikāli priekšnesumi, kā arī amatnieku un mājražotāju tirdziņš. Dalība „Kalniešu spēlēs” ir par ziedojumiem (individuālajiem dalībniekiem – 5 eiro, komandām – 20 eiro).
    Pasākumā uzstāsies Juris Kaukulis, bērnu vokālā studija „Siguldiņa”, komponists un dziedātājs Juris Lisenko, grupa „Zelta kniede”, Andžeja Grauda „Bungu skola”, biedrība „Vidzemes karate klubs”, kā arī biedrības „Cerību spārni” dejotāji. Pasākumu vadīs Valters Krauze un Laura Šumska. Plašāka informācija  un pasākuma programma apskatāma šeit.
  • Plkst. 18.00 dzejas dienu pasākums „Dzeja un dziesma” kultūras centrā „Siguldas devons”.
    Pasākumā būs iespēja baudīt dzejnieka, dziesminieka un mākslinieka Valda Atāla dzeju, dziesmas un stāstus. Kopā ar Valdi Atālu dziesmu saspēlē piedalīsies arī mūziķe Ilze Grunte un ģitārists Arnolds Kārklis. Plašāka informācija aplūkojama šeit.
  • Plkst. 20.00 indī popmūzikas grupas „Polifauna” koncerts Siguldas pils paviljonā.
    Grupa muzicē sešu dalībnieku sastāvā, kas spēlē kosmisku indī popmūziku no sapņu pasaules, muzikāli sekojot 80. un 90. gadu neatkarīgās mūzikas tradīcijām.
    Ieeja pasākumā atvērta no plkst. 20.00. Pasākuma laikā darbosies „Valmiermuižas alus dārzs” un „Siguldas saldējums”. Ieeja – bez maksas.

 

Izstādes

  • Rokdarbu izstāde „Pērles un vasara” Mores kauju muzejā
  • Novadpētniecības izstāde „Ar Siguldu sirdī: Zigurdam Zuzem – 90” Siguldas novada bibliotēkā
  • Zigurda Zuzes piemiņai veltīta grafikas darbu izstāde „Siguldas ainava” Siguldas novada bibliotēkā
  • Pedagoģijas un psiholoģijas grāmatu izstāde „Padoms vecākiem” Allažu pagasta bibliotēkā
  • Literārā izstāde „Iepazīsim mākslinieces Agijas Stakas daiļradi” ciklā „Bērnu grāmatu ilustratori” Siguldas novada bibliotēkā
  • Literārā izstāde „Dzeja – dvēseles spogulis” Jūdažu bibliotēkā
  • Izstāde „Starp lēnām domām un apziņā degošiem teikumiem. Rakstniekam Andrim Akmentiņam – 50” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „Septembris, dzejnieku aizbildnis: Jaunākās dzejas krājumi” Siguldas novada bibliotēkā
  • Kultūras centra „Siguldas devons” II sezonas atklāšana „Otrais lēciens”. Foto izstāde „No septembra līdz septembrim”
  • Tematiskā izstāde „Rudentiņš bagāts vīrs” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi