×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-09-19
Pašvaldība piešķirs materiālo atbalstu saslimušajiem Siguldā

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics ir uzdevis pašvaldības Sociālajam dienestam izvērtēt iespēju sniegt materiālu atbalstu tiem saslimušajiem, kuri ir stacionēti un kuriem ir diagnosticēta saslimšana ar šiga toksīnu veidojošās Escherichia coli (zarnu nūjiņas) izraisīto infekciju. Šobrīd tiek apzināts, kāds varētu būt sniegtās palīdzības apjoms. Tāpat domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics uzsver, ka pašvaldība lēmumus par turpmāko ēdināšanas nodrošināšanu Siguldas novada izglītības iestādēs pieņems pēc izraisīto cēloņu izcelsmes apstiprināšanas no atbildīgajām valsts institūcijām – Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) un Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD).

Gadījumā, ja valsts atbildīgās institūcijas apstiprinās ēdinātāja vainu slimības cēloņu izraisīšanā, pašvaldība nekavējoties lauzīs līgumu ar ēdināšanas pakalpojuma sniedzēju SIA „Baltic Restaurants Latvia”.

Kā arī, ja pašvaldība saņems valsts atbildīgo un kompetento institūciju norādījumu īslaicīgi slēgt izglītības iestādes līdz tiek novērsti pārkāpumi, kas neļauj turpināt darbu ēdinātājam, tas nekavējoties tiks darīts.

Papildus tam Siguldas novada pašvaldība nacionālā līmenī rosinās normatīvo aktu izmaiņas, kas veicinās sadarbību starp valsts institūcijām un pašvaldībām informācijas operatīvā apmaiņā un sadarbībā, jo, kā zināms, ne SPKC, ne arī PVD nav pienākums informēt pašvaldību par saslimšanas gadījumiem vai citiem pārkāpumiem pašvaldības pārziņā esošajās iestādēs.

Aktuālā informācija no Slimību profilakses un kontroles centra liecina, ka nav konstatēti jauni saslimšanas gadījumi ar šiga toksīnu veidojošās Escherichia coli (zarnu nūjiņas) izraisīto infekciju, un līdz šim pēc palīdzības dažādās medicīnas iestādēs vērsušies 34 pacienti ar līdzīgiem simptomiem, lai pārbaudītu savu un bērnu veselības stāvokli, kuru citkārt novērotu un ārstētu mājās sadarbībā ar ģimenes ārstu.

Siguldas novada pašvaldība informē, ka trešdien, 18. septembrī, tika veiktas atkārtotas PVD pārbaudes bērnudārzos „Ieviņa”, „Pīlādzītis”, „Saulīte”, „Pasaciņa” un „Tornīši”. Tie aizrādījumi, kurus bija iespējams novērst, ir novērsti, tāpat veiktas ģenerāltīrīšanas bērnudārzu telpās un ēdināšanas blokos. Pastiprināti dezinfekcijas un personīgās higiēnas pasākumi joprojām turpinās visās Siguldas novada izglītības iestādēs.

Siguldas novada pašvaldība turpinās sekot līdzi kontrolējošo dienestu pārbaudēm un informēs sabiedrību un bērnu vecākus par aktuālo situāciju un paņemto bakteriālo paraugu analīžu rezultātiem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi