×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-09-19
Pašvaldība lūgs piešķirt finansējumu Peldu ielas atjaunošanai
Siguldas novada pašvaldība vērsusies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā un Finanšu ministrijā ar lūgumu par iespēju saņemt finansiālu atbalstu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Peldu ielas avārijas seku likvidēšanai. Finanšu ministrija nākamajā nedēļā šo jautājumu plāno virzīt valdībai lēmuma pieņemšanai, tāpēc šodien, 19. septembrī, Siguldas novada pašvaldības domes deputāti lems par Peldu ielas avārijas likvidēšanas seku finansēšanu, paredzot daļu finansēt no valsts budžeta.
 
Jau ziņots, ka augusta vidū Siguldas novada pašvaldības speciālisti Gaujas Nacionālā parka teritorijā esošajā Peldu ielā vairākus metrus no krasta pamanīja vietu Gaujā, kurā novērota saduļķota ūdens veidošanās, un konstatēja būtiskas plaisas ielas virskārtā. Turpmāko dienu laikā uz brauktuves tika novērota garenplaisu tīkla paplašināšanās un atdalījušos plakņu iesēdumu padziļināšanās. Atbilstoši ģeoradara mērījumiem, ceļa uzbēruma malas sēšanās bija vērojama vismaz 80 metru garā ielas posmā un pastāvēja iespēja, ka esošie procesi var izraisīt visas nogāzes nekontrolētu noslīdējumu, izraisot vēl lielākus postījumus minētajā teritorijā. Tā rezultātā Peldu ielā tika slēgta gājēju un transporta kustība, un piesaistīti ģeologi un citi speciālisti bīstamās situācijas izpētei.
 
Ņemot vērā, ka Peldu iela nodrošina piekļuvi privātīpašumiem, atrakciju parkam „Tarzāns”, Gaujas peldvietai un blakus esošajam kempingam, kā arī bobsleja un kamaniņu trasei „Sigulda”, lai nodrošinātu piekļuvi trasei smagajai tehnikai (būtiski minēt, ka Peldu iela ir vienīgais evakuācijas ceļš ārkārtas gadījumos), Peldu ielas avārijas likvidēšanas darbi ir neatliekami. Ceļa atjaunošanas darbi un steidzama satiksmes atjaunošana jāveic, lai varētu nodrošināt bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda” 2019./2020. gada ziemas sporta sezonā paredzēto starptautisko sacensību rīkošanu – šajā sezonā bobsleja un kamaniņu trasē plānots Pasaules kausa posms kamaniņu sportā, 2020. gada Eiropas čempionāts un Pasaules kausa posms bobslejā un skeletonā, Eiropas kausa posms bobslejā un skeletonā, kā arī starptautisko komandu treniņi, kas sāksies oktobrī.
 
Lai rastu risinājumu Peldu ielas avārijas situācijai, AS „Ceļu projekts” ir veikusi bīstamā posma inženierģeoloģijas izpēti, projektēšanas un dokumentācijas izstrādi, aprēķinot būvniecības izmaksu kontroltāmi 588 190,60 eiro apmērā bez PVN. Iepirkuma procedūras rezultātā, kurā piedalījās trīs pretendenti, būvnieks SIA „Strauteks” būvdarbus piedāvā veikt par 564 408 eiro bez PVN. Kopējās projekta izmaksas, iekļaujot izpēti, projektēšanu, būvuzraudzību un būvniecības izmaksas, kā arī monitoringu, šobrīd ir plānotas 625 873,44 eiro bez PVN.
 
Šobrīd norisinās Peldu ielas avārijas likvidēšanas darbi. AS „Ceļu projekts” ģeoloģijas nodaļas vadītājs Jānis Rozītis skaidro, ka pēc veiktajiem urbumiem, zondēšanas un laboratorijas testiem tukšuma vietu zem esošā ceļa seguma nav, tomēr pazemes ūdeņu erozijas dēļ ir zaudēta ceļa noturība. Peldu ielas deformācijas radušās no irdenas, smilšainas un mālainas slāņkopas zem ceļa virsmas, atzīstot, ka ceļa pamatne līdz pat Gaujas līmenim ir nestabila. Šobrīd tiek stiprināts krasts vairākos līmeņos ar bermām (slīpuma/nogāzes stiprinājums), lai nogāze nenoslīdētu, tāpat tiks pielietoti ģeosintētiskie materiāli. Darbu veikšanas gaitā rūpīgi tiek sekots līdzi nostiprināšanas sasniegtajiem rezultātiem, kas var ietekmēt darbu daudzuma izmaiņas, kā rezultātā samazinātos plānotie izdevumi. Pēc krasta uzbēruma izveidošanas tiks veikta ceļa pārbūve.
 
Ņemot vērā, ka Gaujas senielejā pietiekami bieži notiek izskalojumi vai noslīdējumi, Peldu ielas posms turpmāk būs jāuzrauga pastiprināti, īpaši pavasaros palu laikā.
 
Youtube

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi