×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-09-19
Šonedēļ Siguldas novadā: rudens Stādu parāde, Alfrēda Kalniņa jubilejas pasākumi un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē novadnieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt vairākus kultūras pasākumus – kultūras centrā „Siguldas devons” par godu izcilā latviešu komponista Alfrēda Kalniņa 140 gadu jubilejai norisināsies izstādes „Komponists Alfrēds Kalniņš” atklāšana, bet koncertzālē „Baltais flīģelis” 19. rudens–ziemas koncertsezona tiks atklāta ar koncertu „Alfrēdam Kalniņam 140”. Siguldas pils kompleksā tiks aizvadīts brīvdabas kino vakars ar filmu „Mr. Kauliņu meklējot”. Tāpat apmeklētāji aicināti uz vokālo ansambļu koncertu „Rudens elēģija” Allažu Evaņģēliski luteriskajā baznīcā un dzejas dienām „Dzeja dabā” Jūdažu Sabiedriskajā centrā. Savukārt Svētku laukumā norisināsies rudens Stādu parāde.

Piektdien, 20. septembrī

  • Plkst. 17.00 dzejas dienas „Dzeja dabā” Jūdažu Sabiedriskajā centrā.
    Uz pasākumu apmeklētāji aicināti līdzi ņemt savu mīļāko dzejas krājumu.
  • Plkst. 17.30 bezmaksas skriešanas nodarbība Svētku laukumā.
  • Plkst. 20.00 brīvdabas kino vakars – filma „Mr. Kauliņu meklējot” Siguldas pils paviljonā.
    Mr. Kauliņš ir finansists un šarmants dzīves baudītājs. Pēc sava biznesa kraha viņš pazūd bez vēsts, radiniekus un draugus atstājot par sevi pilnīgā neziņā. Starp tiem ir arī viņa labākais draugs Kaspars Roga, kurš apņemas noskaidrot, kur palicis Mr. Kauliņš. Pēc vairākiem gadiem Roga viņu atrod Āfrikā, Sjerraleonē, kur Kauliņš ir sācis kārtējo bīstamo avantūru – dimantu meklēšanu.
    Kino vakaru no plkst. 20.00 iesildīs DJ Edgars Bercis. Pasākuma laikā darbosies „Valmiermuižas alus dārzs” un „Siguldas saldējums”. Ieeja – bez maksas.

Sestdien, 21. septembrī

  • Plkst. 8.30 bezmaksas ciguna nodarbība Allažu Sporta centrā.
  • Plkst. 9.00 rudens Stādu parāde Svētku laukumā.
    Vērienīgais pasākums rudenī pulcēs aptuveni 100 Latvijas stādu audzētāju, popularizējot un izceļot tieši Latvijas stādu audzēšanas nozari, kā arī piedāvājot plašu ziedu, augļu koku un ogulāju, dekoratīvo koku un krūmu stādu klāstu. Tāpat rudens gadatirgū varēs iegādāties rudens dārza un meža veltes, amatniecības izstrādājumus, zemnieku sarūpētos lauku labumus un saimnieču sagatavotās veltes.
    Stādu parādes laikā plānoti satiksmes ierobežojumiPasākums apmeklētājiem ir bez maksas.
  • Plkst. 10.00 bezmaksas ciguna nodarbība Jūdažu Sabiedriskajā centrā.
  • Plkst. 11.30 bezmaksas ciguna nodarbība Mores pagasta Tautas namā.
  • Plkst. 13.00 bezmaksas peldēšanas nodarbība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Siguldas Sporta centrā.
    Iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26879835.
  • Plkst. 14.00 vokālo ansambļu koncerts „Rudens elēģija” Allažu Evaņģēliski luteriskajā baznīcā.
    Koncertā domubiedrus uz ikgadējo sadziedāšanos aicina sieviešu vokālais ansamblis „Liepavots”, ieskandinot amatiermākslas sezonu. Koncertā līdzās Siguldas novada kolektīviem uzstāsies ansambļi no Olaines, Mārupes, Suntažu, Vangažu, Ropažu, Valmieras un Rīgas, izdziedot gan tautasdziesmas, gan oriģināldziesmas. Ieeja – bez maksas.
  • Plkst. 17.00 izstādes „Komponists Alfrēds Kalniņš” atklāšana kultūras centrā „Siguldas devons”.
    Izstāde tiek rīkota, godinot latviešu izcilo komponistu, ērģelnieku, pirmās latviešu nacionālās operas „Baņuta” autoru Alfrēdu Kalniņu, kuram šogad aprit 140 gadi. Izstāde vēstīs par Alfrēda Kalniņa personību, daiļradi un komponista nozīmi Siguldas kultūras atmiņā – kā zināms, latviešu solodziesmu lielākais meistars Siguldā dzīvojis 19. un 20. gadsimta mijā un Siguldā tapušas viņa pirmās solodziesmas. Plašāka informācija apskatāma šeit.
  • Plkst. 19.00 19. koncertsezonas atklāšana – jubilejas koncerts „Alfrēdam Kalniņam 140” koncertzālē „Baltais flīģelis”.
    Jubilejas koncertā, piedaloties Latvijas Nacionālās Operas solistiem – Kristīnei Gailītei un Mihailam Čuļpajevam, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas simfoniskajam orķestrim un kultūras centra „Siguldas devons” jauktajam korim „Atvars” Jāņa Baltiņa vadībā, skanēs izcilā latviešu komponista, ērģelnieka, latviešu nacionālās operas pamatlicēja Alfrēda Kalniņa kantāte „Jūra” un slavenākās solodziesmas. Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents Jānis Baltiņš.
    Biļetes cena – no 8 līdz 15 eiro.Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 20% atlaide, novada daudzbērnu ģimenēm un Mākslu skolas „Baltais flīģelis” audzēkņiem – 40% atlaide.
    Plašāka informācija aplūkojama šeit.

Izstādes

  • Rokdarbu izstāde „Pērles un vasara” Mores kauju muzejā
  • Novadpētniecības izstāde „Ar Siguldu sirdī: Zigurdam Zuzem – 90” Siguldas novada bibliotēkā
  • Zigurda Zuzes piemiņai veltīta grafikas darbu izstāde „Siguldas ainava” Siguldas novada bibliotēkā
  • Pedagoģijas un psiholoģijas grāmatu izstāde „Padoms vecākiem” Allažu pagasta bibliotēkā
  • Literārā izstāde „Iepazīsim mākslinieces Agijas Stakas daiļradi” ciklā „Bērnu grāmatu ilustratori” Siguldas novada bibliotēkā
  • Literārā izstāde „Dzeja – dvēseles spogulis” Jūdažu bibliotēkā
  • Izstāde „Starp lēnām domām un apziņā degošiem teikumiem. Rakstniekam Andrim Akmentiņam – 50” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „Septembris, dzejnieku aizbildnis: Jaunākās dzejas krājumi” Siguldas novada bibliotēkā
  • Tematiskā izstāde „Rudentiņš bagāts vīrs” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā
  • Bērnu dzejas grāmatu izstāde „Mani mīļie dzejolīši” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „Komponists Alfrēds Kalniņš” kultūras centrā „Siguldas devons”

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi