×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-09-20
Pašvaldība dod iespēju uzņēmējiem būvēt jaunas tūristu naktsmītnes Siguldā

Siguldas novads ne tikai Latvijā, bet arī starptautiski pazīstams kā tūrisma galamērķis ar kvalitatīviem un ilgtspējīgiem tūrisma produktiem. Līdz ar to dati par apmeklētāju un nakšņotāju skaitu Siguldā pēdējos gados uzrāda stabilu skaita pieaugumu. Lai veicinātu tūrisma un ar to saistīto pakalpojumu nozares attīstību, nodrošinot nozares attīstības tempiem atbilstošu infrastruktūru un pakalpojumus, pašvaldības dome lēmusi nodot izsolei divus zemes gabalus, kuri robežojas ar izcilām dabas un pilsētvides teritorijām – Gaujas senieleju, Svētku laukumu un teritoriju ap gaisa trošu vagoniņa staciju, tūristu naktsmītņu būvniecībai.

Siguldas novada pašvaldība nodevusi atsavināšanai 2598 kvadrātmetru lielu nekustamo īpašumu ar nedzīvojamu ēku Jāņa Poruka ielā 12A, Siguldā. Nekustamā īpašuma izsoles sākumcena ir 111 000 eiro, un mutiska izsole notiks ar augšupejošu soli 5000 eiro apmērā. Tāpat Siguldas novada pašvaldība nodevusi atsavināšanai 5940 kvadrātmetru lielu nekustamo īpašumu Ainas ielā 4, Siguldā, kura izsoles sākumcena ir 191 000 eiro un mutiskās izsoles solis būs 10 000 eiro apmērā.

Izsoles noteikumi paredz, ka pārdodamajos zemes gabalos jāveic tūrisma un atpūtas iestāžu apbūve (dažādu kategoriju tūristu naktsmītnes). Tāpat īpašuma īpašniekiem, lai nodrošinātu atsavināmo nekustamo īpašumu arhitektoniskā un funkcionālā risinājuma atbilstību apkārtējās vides unikalitātei Gaujas senielejas tiešā tuvumā, ir izvirzīts nosacījums būvprojektēšanas sagatavošanās darbu ietvaros divu gadu laikā no zemes iegādes brīža būs jāveic skiču konkursa organizēšana.

Pēc Centrālās statistikas pārvaldes apkopotajiem datiem, 2018. gads Siguldā bijis stabils tūrisma nozares izaugsmes gads, pārsniedzot pat tos rādītājus, kādi bija sasniegti pirms nozares krīzes. No kopējā ārvalstu tūristu skaita, kas apmeklējuši Latviju, Siguldā pērn nakšņojuši 1,6 %, tādējādi Siguldas novads ieņem 4. vietu uzņemto ārvalstu viesu tirgus daļā Latvijā (Rīgā tiek uzņemti 77,1 %, Jūrmalā 8,5 %, Liepājā 1,8 % un Daugavpilī 1,4 %).

Nekustamo īpašumu izsoles notiks 28. oktobrī no plkst. 16.00 Siguldas pagasta Kultūras nama Deputātu zālē. Pirms izsoles pieteikuma iesniegšanas dalībniekiem jāiemaksā dalības maksa 100 eiro apmērā un jāiesniedz nodrošinājums. Īpašumu apskates notiks 1. oktobrī, un informācija par vēlamo apskates laiku jānosūta līdz 30. septembra plkst. 13.00, rakstot uz e-pasta adresi sanda.balode@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 62302159.

Pieteikums dalībai Jāņa Poruka ielas 12A izsolē
Pieteikums dalībai Ainas ielas 4 izsolē

Ar nekustamo īpašumu izsoļu noteikumiem iespējams iepazīties šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi