×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-09-23
PAPILDINĀTA: Pašvaldība īsteno īpašus piesardzības pasākumus

Pašvaldība ir saņēmusi informāciju, ka vienam no Siguldas novada izglītības iestāžu skolēniem laboratoriski apstiprināta šiga toksīnu producējošā baktērija E. coli (STEC). Tā kā šī infekcija tiek pārnesta no cilvēka uz cilvēku, skolēns to saņēmis no ģimenes locekļa, kurš ir viens no bērniem, kuram jau iepriekš laboratoriski apstiprināta zarnu infekcija ar komplikācijām.

Konkrētā izglītības iestāde visiem skolas skolēnu vecākiem e-klasē ir nosūtījusi informāciju par esošo situāciju. Papildus tam pašvaldība ir uzdevusi izglītības iestādei veikt pastiprinātu dezinfekciju visā skolā.

Aicinām vecākus vērot savu bērnu pašsajūtu un meklēt ģimenes ārsta palīdzību, ja novēroti tādi simptomi kā vemšana, asiņaina caureja, krampjveida sāpes vēderā, informējot, ka saslimšanu izraisa Escherichiacoli (E. coli) jeb zarnu nūjiņu, kas ir gan dzīvniekiem, gan cilvēkiem normālās baktēriju floras sastāvdaļa, bet E. coli celmi spēj veidot toksīnus (indīgas vielas) un izraisīt nopietnu slimību, kuras inkubācijas periods ir no četrām līdz desmit dienām.

Atgādinām, ka Izglītības iestādēs joprojām turpinās pastiprināti dezinfekcijas un personīgās higiēnas pasākumi ne tikai iestāžu koplietošanas telpās, bet arī pārtikas blokos. Pašvaldība joprojām gaida atbildīgo valsts institūciju atzinumu par smagās zarnu infekcijas slimības baktērijas izplatības cēloņiem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi