×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-09-23
Topošo un jauno vecāku dienas aktivitātes Veselības un sporta nedēļā

Trešdien, 25. septembrī, Veselības un sporta nedēļas ietvaros Siguldā norisināsies Topošo un jauno vecāku diena, kuras laikā būs iespējams apmeklēt dažādas lekcijas un nodarbības, lai pilnveidotu savas zināšanas un attīstītu prasmes, pildot vecāku lomu.

 

 

 

 

Trešdien, 25. septembrī, Topošo un jauno vecāku diena

  • 10.00–10.30 Zīdaiņu peldināšana, kuru vada trenere Olita Viduce. Pieteikšanās no 16. septembra, zvanot uz tālruņa numuru 25448860 (Siguldas Sporta centrā)

Bērnu peldināšana baseinā nomierinoši iedarbojās uz bērna nervu sistēmu, atslābina bērna muskulatūru, attīsta termoregulāciju un stiprina imunitāti. Papildus tam zīdaiņu peldināšana uzlabo mazuļa apetīti un miega kvalitāti. Vēl viens svarīgs aspekts – vecākiem pašiem ūdenī jājūtas pārliecinātiem un drošiem, jo tas viss var atspoguļoties arī mazuļa uzvedībā.

  • 10.00–11.00 Nodarbība „Vingrošana, slodzes dozēšana un citi noderīgi padomi grūtniecības laikā”, kuru vada fizioterapeite Loreta Šķēle. Pieteikšanās no 16. septembra, zvanot uz tālruņa numuru 28304088 (Rehabilitācijas centrā „Krimulda”)
  • 11.00–12.30 Lekcija „Fiziskās aktivitātes grūtniecības laikā un pēcdzemdību periodā”, kuru vada fizioterapeite Sandra Maļinovska (Siguldas Sporta centrā)

Lekcijā topošajām māmiņām būs iespēja noskaidrot, kas būtu jāzina par fiziskajām aktivitātēm grūtniecības laikā, kā justies labi savā mainīgajā ķermenī, kā arī par to kā sagatavot sevi un savu ķermeni dzemdībām un pēcdzemdību periodam – ko sagaidīt un kā palīdzēt sev arī pēcdzemdību laikā.

  • 11.15–12.15 Nodarbība „Vingrojumi pēcdzemdību komplikāciju mazināšanai un ergonomikas ievērošana aprūpējot mazuli”, kuru vada fizioterapeite Loreta Šķēle. Pieteikšanās no 16. septembra, zvanot uz tālruņa numuru 28304088 (Rehabilitācijas centrā „Krimulda”)
  • 12.45–14.15 Lekcija „Saikne starp māmiņu un mazuli gaidību laikā. Kā es varu gatavoties un stiprināt sevi dzemdībām?”, kuru vada sertificēta dūla un zīdīšanas konsultante Līga Roze-Kļaviņa (Siguldas Sporta centrā)

Šajā nodarbībā būs iespēja dzirdēt par emocionālās saiknes nozīmi starp māmiņu un mazuli gaidību un dzemdību laikā un to, kā iespējams to stiprināt. Lekcijā būs iespēja paraudzīties uz dzemdībām gan kā uz māmiņas un mazuļa kopdarbu, gan ar mazuļa acīm. Tāpat lekcijā varēs uzzināt par dažādām relaksācijas tehnikām – meditāciju, afirmācijām, rebozo masāžu, dzemdību mandalu un kādu no tām izmēģināt arī praktiski.

  • 14.30–16.00 Lekcija „Zīdīšana – fizioloģiskie un emocionālie aspekti”, kuru vada sertificēta dūla un zīdīšanas konsultante Lita Dudele-Krastiņa (Siguldas Sporta centrā)

Nodarbībā tiks pārrunāti šādi temati: kāpēc zīdīšana ir svarīga gan mazulim, gan jaunajai māmiņai, kādas ir piemērotākās zīdīšanas pozas, kā saprast, vai bērniņam pietiek piena un neapjukt starp dažādiem pretrunīgiem padomiem un kādi ir biežākie zīdīšanas izaicinājumi un sarežģījumi, kā arī – kur meklēt palīdzību.

  • 15.00–18.00 Theraplay® praktiskās nodarbības bērniem kopā ar vecākiem, kuru vada psiholoģe Elīna Rotbaha-Zaremba. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 27719779 (Veselības profilakses centrā „Malus”)
  • 16.00–16.30 Veselības vingrošana svaigā gaisā visiem interesentiem bez vecuma ierobežojuma, kuru vada fitnesa trenere, Veselības ministrijas kampaņas „Kustinācija” kustības vēstnese Fanija Šitca (Siguldas pilsētas stadionā)
  • 16.15–17.45 Lekcija „Dzīve ar jaundzimušo – ko vērts zināt jau tagad”, kuru vada dūla un zīdīšanas konsultante Anita Oļukalna (Siguldas Sporta centrā)

Nodarbībā būs iespēja pabūt pēcdzemdību pasaulē. Runāt par sievieti – dzimstošo māti un viņas sajūtām šajā laikā, kā arī paskatīties uz pēcdzemdību laiku ar mazuļa acīm. Lekcijas laikā tiks runāts par zīdīšanu, raudāšanu, dienas ritmu pirmajos mēnešos, kā arī mammas fiziskajām aktivitātēm šajā laikā. Nodarbība paredzēta gan topošajiem, gan jaunajiem vecākiem.

  • 17.00–18.00 Atvērtā grūtnieču vingrošana, kuru vada fitnesa trenere Fanija Šitca (Siguldas Sporta centrā)
  • 19.00–21.00 Lekcija „Izteiktam vārdam ir spēks! Kā šo spēku gudri lietot attiecībās ar bērnu, lai veicinātu bērna pasargātības, drošības un pašpārliecības izjūtas?”, kuru vada psiholoģe Svetlana Gailuma (bērnu centrā „Kā mājās”)

*Nedēļas pasākumu plānā var tikt veiktas izmaiņas.

Visas nedēļas garumā no 23. septembra plkst. 8.00 līdz 29. septembra plkst. 22.00 būs iespēja piedalīties Endomondo izaicinājumā, uzskaitot kilometrus kādā no trīs disciplīnām „Siguldieši soļo!”, „Siguldieši skrien!” un „Siguldieši brauc ar velo!”. Izaicinājumu dalībniekiem nav noteikts vecuma ierobežojums un katrā disciplīnā tiek noteikts viens uzvarētājs, kā arī izlozētas divas veicināšanas balvas. Plašāka informācija par izaicinājumu no 16. septembra būs pieejama www.sigulda.lv un pašvaldības sociālajos tīklos.

Daļa no Siguldas novada Veselības un sporta nedēļas un Veselības dienas aktivitātēm tiek finansēta Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/018 „Esi vesels Siguldas novadā!” ietvaros.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi